2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Hosszabbításban szerzett góllal nyert a Kolozsvári CFR a Poli Iași ellen

 utolsó frissítés: 23:19 GMT +2, 2018. március 09.

A Kolozsvári CFR drámai végjátékot követően, hosszabbításban szerzett góllal 2-1-re győzte le a CSM Poli Iași csapatát a fellegvári stadionban péntek este a román labdarúgó-bajnokság playoffjának első fordulójában.

A jászvásáriak úgy vágtak neki a mérkőzésnek, hogy jól tudták, a román bajnokság egyik legjobban védekező, és rögzített szituációkból egyik leghatékonyabb csapatához látogat. A kolozsvári csapat mégis egy szabadrúgást követően szerezte meg a vezetést már a 10. percben, amikor Ciprian Deac beadását Andrei Mureșan juttatta George Țucudeanhoz, aki közelről a kapuba vágta a labdát. 1-0.

Forrás: prosport.ro

A következő nagy lehetőség is a kolozsvári csapat előtt adódott, ám a 20. percben Alexandru Păun jó helyzetből leadott lövését bravúrral védte Denis Rusu, a vendégek kapusa. A CFR a helyzetet közvetlenül követő szögletből is veszélyes volt, Țucudean fejese azonban nem találta el a kaput.

A 43. percben újabb hatalmas helyzetet hagyott ki Păun, amikor egy gyors kontratámadás végén Deac jó labdáját nem tudta átemelni a vendégek kapusa fölött. Egy perccel később újra veszélyeztetett a CFR, Culio távoli lövése viszont mellé ment.

A második félidő első helyzete a jászvásáriak előtt adódott. A kolozsvári védők kisebb bizonytlankodása után Andrei Cristea erős megpattanó lövése szállt el a kapu fölött az 53. percben. A CFR két perc múlva újabb nagy Păun helyzettel válaszolt, a hazaiak hetese viszont a kapu mellé gurított Culio jó kiugratását követően.

A következő nagy helyzetre egészen a 82. percig kellett várni, amikor Ciprian Deac próbálkozása ment mellé. A kolozsváriak sok kihagyott helyzete aztán a 84. percben megbosszulta magát, Mario Camora, a hazaiak csapatkapitánya a büntetőterületen belül követett el szabálytalanságot, a bíró büntetőt ítélt, amelyet Andrei Cristea magabiztosan értékesített. 1-1.

Az egyenlítő találat után a Kolozsvári CFR nagy nyomás alá helyezte a vendégek kapuját, aminek aztán a hosszabbítás harmadik percében meg is lett az eredménye. Egy szépen végigvezetett támadás végén, amelyhez kellett Deac sarkazós passza is, Billel Omrani fordulásból szerzett gólt, és döntötte el a mérkőzést. 2-1.

Győzelmével a Kolozsvári CFR 5 pontra növelte előnyét a FCSB előtt, amely ugyan egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, de holnap győzelemkényszerben lép pályára a Viitorul ellen, ami számukra sem ígérkezik könnyű mérkőzésnek.

(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek