2024. március 29. péntekAuguszta

Román edzője lett a magyar férfi röplabda-válogatottnak

 utolsó frissítés: 11:14 GMT +2, 2018. március 05.

Bogdan Tănase a múlt hét óta nemcsak a román bajnoki éllovas Steaua Bukarest, hanem a magyar férfi röplabda-válogatott szakmai munkájáért is felel. Mint a magyarországi DIGI Sportnak adott interjújában elmondta: könnyen igent mondott a hívó szóra, mert számára nagy megtiszteltetés a magyar csapat irányítása. A szerződését automatikusan meghosszabbítják, ha a magyar csapatot kijuttatja a 16 helyett már 24 résztvevős Eb-re.


Bogdan Tănase középen - fotó: hunvolley.hu

„Nem volt nehéz igent mondani a kapitányságra. Másfél hónapja keresett meg a Magyar Röplabda Szövetség, hogy elvállalnám-e a feladatot. Természetesen érdekelt a lehetőség, és már az első megbeszélésen megtetszettek a tervek, amit el szeretnének érni a válogatottal, és amit ehhez biztosítanak”– nyilatkozta a Sport 24-nek, a DIGI Sport híradójának Bogdan Tănase, a magyar válogatott új szövetségi kapitánya.

Tănase két évre szerződött, és az első szezon után automatikusan meghosszabbodik a kontraktusa, ha a csapat kijut az Európa-bajnokságra. Az edzőnek nem ismeretlenek a magyar játékosok sem, hiszen például a Steauában Németh Szabolcs a keze alatt dolgozik.

„Néhány játékost személyesen ismerek a magyar válogatottak közül, és ismerem a magyar bajnokságot is. Egy fiatal csapattal kell majd dolgoznom, amelyben nagy fejlődési lehetőség van” – szögezte le Tănase.

Három éven belül a szakember a harmadik kapitánya a férfi válogatottnak. „Nem tudok még arról beszélni, hogy min kell majd változtatni, hiszen nem tudok a csapat tavalyi évéről. De a legfontosabb, hogy a játékosok mentalitása legyen rendben, hiszen profi röplabdát csak profi mentalitással lehet játszani.”

A kapitánynak sok ideje nem lesz az ismerkedésre, hiszen a csapatra májusban Európa Liga-meccsek várnak, majd augusztusban kezdődnek az Eb-selejtező csoportmeccsei; az ellenfelek Svájc, Ukrajna és Macedónia lesznek. Igaz, az új lebonyolítás miatt nagyobbak az esélyek is, hiszen a következő Eb-re már 16 helyett 24 válogatott juthat ki.

„Az Eb-re való felkészülést május elején tudjuk elkezdeni. Addigra befejeződik a román bajnokság, amelyet remélem, éremmel zárunk majd le a Steauával. És utána kezdődhet a kemény munka a magyar válogatottal. Nem akarok ígérni semmit. Nagyon-nagy megtiszteltetés, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya lehetek. És nagyon remélem, hogy nem okozok majd senkinek sem csalódást” – fogalmazott Tanase.

Az új kapitány május 20-án, a horvátok elleni Európa Liga-találkozón mutatkozik majd be hivatalos tétmérkőzésen a magyar válogatott kispadján. (DIGI Sport – Sport 24)

röplabdaedzőváltás
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek