2018. december 19. szerdaViola

Erste Liga: DVTK–Sportklub, MAC–Brassó az elődöntőben

 utolsó frissítés: 13:32 GMT +2, 2018. március 05.

A címvédő DVTK Jegesmedvék a Csíkszeredai Sportklubbal, míg a középszakasz-győztes MAC Budapest a Brassói Coronával találkozik a jégkorong Erste Liga március 7-én startoló elődöntőjében.

A legjobb négy csapat közé elsőként a Dunaújvárosi Acélbikákat elsöprő (4–0) Sportklub jutott be, de a DVTK szintén vesztes meccs nélkül búcsúztatta a Fehérvári Titánokat.

A másik két párharc a hatodik mérkőzésekig nyúlt ki: szombaton a MAC 7–1-re győzte le idegenben a Ferencvárosi TC-t, a Brassói Corona pedig hazai pályán 4–2-re nyert az Újpesti TE ellen, ezzel pedig kialakult az elődöntő mezőnye.

 

A szabályok szerint az a csapat választhatott ellenfelet, amely megnyerte a középszakaszt, és a MAC vezetői a Brassói Coronát jelölték meg.

“A rájátszásban már nincs könnyű ellenfél, pláne nincs a négy között. Mindhárom lehetséges opciót górcső alá vettük, végül a Brassóra esett a választásunk. Minden kétséget kizárólag kiváló formában vannak az új vezetőedző érkezése óta, de bízunk abban, hogy az utóbbi három meccsen mutatott szellemben játszva, egy-egy taktikai változást eszközölve hatékonyan tudunk jégkorongozni ellenük.” - nyilatkozta a Magyar Jégkorong Szövetség honlapjának Majoross Gergely, a MAC vezetőedzője.

A másik ágon a liga legutóbbi három idényének a bajnoka, a DVTK Jegesmedvék a Sportklubbal mérkőzik meg. Nagy Ádám, a miskolciak csapatmenedzsere ezt mondta az ellenfélről: “Nem gondoljuk, hogy könnyű lesz a párharc, remek csapat a Csíkszereda. A hétvégi hazai meccseknek köszönhetően bízunk benne, hogy teltház lesz minden miskolci mérkőzésen is.”

Akárcsak a negyeddöntőben, a párharcok az elődöntőben is az egyik fél negyedik győzelméig tartanak

Jégkorong Erste Liga – elődöntő, az első négy kör programja

Március 7., szerda: MAC Budapest–Brassói Corona (20.00)
Március 8., csütörtök: MAC Budapest–Brassói Corona (21.00)
Március 9., péntek: DVTK Jegesmedvék–Csíkszeredai Sportklub (19.30)
Március 10., szombat: DVTK Jegesmedvék–Csíkszeredai Sportklub (19.30)
Március 11., vasárnap: Brassói Corona–MAC Budapest (18.30)
Március 12., hétfő: Brassói Corona–MAC Budapest (18.30)
Március 13., kedd: Csíkszeredai Sportklub–DVTK Jegesmedvék (19.00)
Március 14., szerda: Csíkszeredai Sportklub–DVTK Jegesmedvék (19.00)

 

jégkorongErste Liga
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek