2019. január 24. csütörtökTimót

Phjongcshang: francia és német siker született biatlonban

 utolsó frissítés: 18:19 GMT +2, 2018. február 12.

A fériaknál Martin Fourcade (Franciaország), a nőknél Laura Dahlmeier (Németország) nyerte a sílövők hétfői üldözőversenyét Phjongcshangban.

Fourcade pályafutása harmadik olimpia aranyát szerezte meg, a 12,5 kilométeres távon a svéd Sebastian Samuelssont 12, a német Benedikt Dollt 15,1 másodperccel előzte meg.

A románok közül egyedüliként Cornel Puchianu állhatott rajthoz, öt lőhiba mellett, több mint hat perccel elmaradva a győztestől, az 58. helyen végzett hatvan indulóból.

A világkupában éllovas Fourcade, aki a vasárnapi sprinterversenyen többször is hibázott, így végül csak nyolcadik lett, hétfőn már kiválóan célzott: álló helyetből tökéletesen lőtt, fekvő pozícióból pedig csak egyszer tévesztette el a célpontot.

A nők 10 kilométeres üldözőversenyét az a Laura Dahlmeier uralta, aki a szombati sprintversenyen is dialamskodott. A német sílövő magabiztos versenyzéssel, egy lőhiba mellett nyerte meg a második aranyát Phjongcshangban.

A második helyért a szlovák Anastasiya Kuzmina és a francia Anais Bescond hajrázott nagyot, az orosz származású Kuzmina két tizedmásodperccel előzte meg vetélytársát.

téli olimpiaPjongcsang 2018
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek