2019. január 24. csütörtökTimót

Erste Liga-rájátszás: a DAB és az Újpest látogat Erdélybe

 utolsó frissítés: 15:38 GMT +2, 2018. február 12.

A Csíkszeredai Sportklub a Dunaújvárosi Acélbikák, míg a Brassói Corona az Újpest csapatával találkozik a jégkorong Erste Liga rájátszásának első körében.

A nemzetközi bajnokság középszakasza vasárnap ért véget négy mérkőzéssel.

A felsőházban a MAC Budapest meglepetésre legyőzte idegenben (2–5) és megelőzte az éllovas DVTK Jegesmedvék együttesét. Az Újpesti TE nulla ponttal zárta a középszakaszt, az utolsó játéknapon a Dunaújvárosi Acélbikák hokisai 5–0-ra ütötték ki a lila-fehér alakulatot.


fotó: Veres Nándor
Az alsóházban a Csíkszeredai Sportklub pár nap alatt a második erdélyi rangadót veszítette el a Brassói Coronával szemben, a brassói 3–1 után a csíkiak hazai pályán is két góllal kaptak ki (2–4). Egy jóval nagyobb téttel bíró meccsen a Fehérvári Titánok az EV Vienna Capitals idegenbeli legyőzésével (2–3) jutottak be a negyeddöntőbe.

A liga hétfői sajtótájékoztatóján a felsőház első három helyezettje ellenfelet válaszhatott magának az alsóházból. A MAC Budapest a Ferencvárost, a DVTK Jegesmedvék a Fehérvári Titánokat, míg a Dunaújvárosi Acélbikák a Csíkszeredai Sportklubot jelölte meg ellenfélnek, így az Újpestnek az alsóházban a legtöbb pontot szerzett Brassói Corona maradt.

A negyeddöntőben legtöbb hét, legkevesebb négy mérkőzésen dőlhet el a továbbjutás minden párharcban.

Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke elmondta, az elmúlt idényben bevezetett megkülönböztető jelzések közül idén is aranysisakot fognak viselni azok, akik csapatuk legeredményesebbjei voltak az alapszakaszban és a középszakaszban, illetve a legtöbb gólt szerzett jégkorongozó „top scorer” feliratú mezben játszik.

A sajtótájékoztatón elhangzott: fontos változás az elmúlt idényhez képest, hogy ha a harmadik harmadot követően döntetlen az állás, további játékrészek jönnek az első gólig. A hosszabbításban négy a négy ellen játszanak majd.

Jégkorong Erste Liga – a középszakasz végső állása

Felsőház: 1. MAC Budapest 17 pont, 2. DVTK Jegesmedvék 16 p., 3. Dunaújvárosi Acélbikák 10 p., 4. UTE 0 p.

Alsóház: 1. Brassói Corona 24 pont, 2. Csíkszeredai Sportklub 16 p., 3. Ferencvárosi TC 12 p., 4. Fehérvári Titánok 9 p., 5. EV Vienna Capitals (kiesett) 6 p.

A február 20-án kezdődő negyeddöntő párosítása
MAC Budapest–Ferencvárosi TC
DVTK Jegesmedvék–Fehérvári Titánok
Dunaújvárosi Acélbikák–Csíkszeredai Sportklub
Újpesti TE–Brassói Corona

Lelátó/MTI

Erste Ligajégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek