2019. január 24. csütörtökTimót

Sátorborítású műjégpályát avattak Sepsiszentgyörgyön

 utolsó frissítés: 16:43 GMT +2, 2018. február 11.

1 800 négyzetméteres fedett műjégpályát avattak fel vasárnap Sepsiszentgyörgyön.

A megnyitón Antal Árpád polgármester elmondta, egy új fejezethez érkezett a jeges sportok története Kovászna megyében. A polgármester felidézte, hogy évekkel ezelőtt első ligás jégkorongcsapata is volt Sepsiszentgyörgynek. A városban 1977 és 2003 között működött a jégkorongcsapat, azonban a magánosítás következtében a jégpályát bezárták, a csapat felbomlott, ma pedig ismét visszahelyezik a várost Románia jégkorongtérképére. "Meggyőződésem, hogy jó eredményeket érhetünk el, és nem titok, hogy a következő években ifjúsági világbajnokságot szeretnénk szervezni itt és biztos vagyok benne, hogy nekünk is lesznek képviselőink a nemzeti válogatottban" - nyilatkozta a polgármester.

Az ünnepségen részt vett Kelemen Hunor is, aki korcsolyával lépett pályára és ajándékokat adott át a helyi jégkorongcsapat legfiatalabb tagjainak.

A műjégpályát a csíkszeredai Mens Sana alapítvány építtette a Székelyföldi Jégkorong Akadémia számára, Magyarország kormányának támogatásával. A pálya 1 800 négyzetméter, 60 méter hosszú és 30 méter széles, és egy légtartásos sátor borítja.

A helyi hatóságok bejelentették, hogy jövő héttől kezdődően nagycsoportos óvodások kezdhetnek korcsolyázni tanulni, de hamarosan a széles közönség is tulajdonába veheti a most átadott műjégpályát.

A korcsolyapálya a tavaly átadott 3 000 férőhelyes Sepsi Aréna mellett kapott helyet.

Kovászna megyében ez a második fedett műjégpálya, a Kézdivásárhelyen épített pályát tavaly fejezték be. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek