2019. január 24. csütörtökTimót

Döntetlent játszott a Kolozsvári CFR a FCSB elleni rangadón

 utolsó frissítés: 23:10 GMT +2, 2018. február 10.

A román labdarúgó bajnokság 24. fordulójában a Kolozsvári CFR 1-1-es döntetlent játszott Bukarestben a FCSB (Steaua) csapatával, így megtartotta két pontos előnyét két fordulóval az alapszakasz vége előtt a bajnoki tabellán.

A mérkőzés első helyzete a FCSB előtt adódott, amikor a 6. percben Constantin Budescu viszonylag veszélyes beadásánál a CFR kapusának, Arlauskisnak kellett közbeavatkoznia. A 10. percben aztán sokkal veszélyesebb helyezete is volt a fővárosi csapatnak, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után a CFR védője, Andrei Mureșan járt közel ahhoz, hogy öngólt szerezzen, de Arlauskis ebben a helyzetben is figyelt és szögletre mentette a labdát.

Az első említésre méltó helyzete a CFR-nek a 19. percben volt, amikor egy szép összjáték végén George Țucudean lőtte csúnyán a kapu fölé a labdát. A 33. percben aztán megszerezte a vezetést a kolozsvári csapat. Egy szabadrugás és a hazai csapat kapusának bizonytalankodása utáni helyzetben a kapufáról visszapattanó labdát közelről lőtte a kapuba Paoulo Vinicius, a vendégek védője. Ez volt a brazil védő idénybeli negyedik rögzített szituációból szerzett gólja.

A gólra Tănase 25 méteres távoli lövésével azonnal válaszolt a FCSB, de a középre tartó labdát Arlauskis könnyedén hárította. A következő helyzetre egészen a félidő végéig kellett várni, amikor Florinel Coman a büntetőterületen belül átvett labdáját fordulatból az oldalhálóba lőtte.

Fotó: Mediafax

A második félidőben a kolozsvári csapaté volt az első nagy helyzet, a 47. percben Ciprian Deac emelte a labdát a tizenhatoson belülre, ahol Djokovic prbóbált Țucudeanhoz passzolni, a kolozsváriak csatára viszont mindössze 7-8 méterre a kaputól nem tudta megfelelően átvenni a labdát. Az 53. percben aztán a FCSB-n volt a sor, Budescu beadását ugyan egyik csapattársa sem érte el, de a kapu fele veszélyesen csavarodó labdánál megint Arlauskis jó közbelépésére volt szükség.

Ezt követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a mérkőzés, a FCSB-nek két kisebb helyzete is adódott, az 59. percben Teixeira veszélyeztetett egy megpattanó lövéssel, majd a 62. percben Mihai Pintilii lőtt távolról mellé.

A 74. percben aztán egy nem túl veszélyesnek tűnő helyzetben Andrei Mureșan kaszálta el az elé belépő Florin Tănase lábát, a bíró büntetőt ítélt, amit Budescu magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba. 1-1.

Az egyenlítést követően inkább a FCSB veszélyeztetett, de igazán nagy helyzete egyik csapatnak sem adódott. A mérkőzés így 1-1-es döntetlennel ért véget, aminek inkább a kolozsvári csapat örülhet, hiszen megtartotta 2 pontos előnyét a FCSB előtt a tabellán.

Forrás: flashscore.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek