2019. január 24. csütörtökTimót

Tadici a bíróról: „három gólt kaptunk attól a szakállastól”

 utolsó frissítés: 14:01 GMT +2, 2018. január 11.

Gheorghe Tadici, a Zilahi HC vezetőedzője egyáltalán nem volt kibékülve a játékvezetéssel csapata szerdai bajnokiján. A zilahi lányok a kézilabda nemzeti ligát hibátlanul vezető CSM București-et fogadták a 11. fordulóban, 14–16-os első félidő után a végeredmény 24–30 lett.

Tadici nehezen viselte a vereséget, a román női válogatott korábbi szövetségi kapitánya a játékvezetőkkel és az ellenféllel is veszekedett a találkozó alatt, de szokásához híven a saját játékosait sem kímélte.

„Játszattok, ahogy tudtok, három gólt kaptunk attól a szakállastól. Nem számít, figyeljünk a saját játékunkra” – utalt Tadici az egyik játékvezetőre az első időkérés során.

A zilahi csapat a második félidő közepéig próbálta tartani a lépést a favoritokkal, de Cristina Neaguék egyre nagyobb előnybe kerültek. Ekkor következett egy újabb időkérés a hazaiak oldalán:

„A saját fejetek után mentek, nem tartotok be semmit a taktikai utasításokból, ez elúszott” – támadta saját játékosait a zilahi edző. Gheorghe Tadici aztán a mérkőzés után is folytatta az elégedetlenkedést: „Ez a multi (vagyis a légiósokkal teli rivális – a szerk. megj.) nem tudom, hogy egyáltalán segíti-e a román kézilabdát… Sajnos kísérleti alanyok voltunk a szakállas úriember számára” – mondta a 65 éves edző, aki nem értette, miért bukaresti játékvezetők bíráskodnak ezen a mérkőzésen.

Cristina Neagu a meccs végén így értékelte a játékot és Tadici külön számát: „Nehéz mérkőzés volt, de ilyen a kézilabda, amikor ebben a stílusban játsszák… Amikor azok, akik a mérkőzést vezetik, nem merik befújni, amit valójában láttak, mert egyeseknek megengedett, hogy azt tegyenek, amit akarnak” – nyilatkozta a CSM București átlövője.

A bukaresti csapat 11 forduló után maximálisan 33 ponttal vezeti a virágok ligájának becézett bajnokságot, a Zilahi HC öt győzelem, egy döntetlen és öt vereség mellett csak a hetedik.   

Tadici első időkérése 0:41-nél:

 

digisport.ro

Gheorghe TadicikézilabdaCSM București
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek