2019. január 24. csütörtökTimót

Féri kézilabda-Eb: ez a magyar válogatott célkitűzése Horvátországban

 utolsó frissítés: 15:34 GMT +2, 2018. január 11.

A Magyar Kézilabda Szövetség azt a célt tűzte a férfi válogatott elé, hogy jusson tovább a csoportkörből a pénteken kezdődő horvátországi Európa-bajnokságon.

„Az alapvető célkitűzés, hogy hat mérkőzést játsszon a csapat, de természetesen minden plusz sikernek örülünk” – mondta az MKSZ budapesti sajtótájékoztatóján Kocsis Máté elnök.

A sportvezető emlékeztetett rá, hogy jelentősen megváltozott a válogatott összetétele, de – mint fogalmazott – a csapat továbbra is erős, annak pedig különösen örül, hogy Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány bátor, amikor a fiatalításról van szó.

A magyar együttes negyeddöntős volt a tavaly januári, franciaországi világbajnokságon. Azóta Nagy László, Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Gulyás Péter, Zubai Szabolcs, Fazekas Nándor és Ilyés Ferenc is lemondta a válogatottságot, Nagy Kornél nem kíván szerepelni a kontinenstornán, Faluvégi Rudolf és Győri Mátyás pedig sérült.

A magyar válogatott a kontinenstorna D csoportjában szombaton az olimpiai címvédő Dániával, hétfőn Spanyolországgal, szerdán pedig Csehországgal találkozik Varasdon (Varazdin). A négyesből az első három helyezett jut a középdöntőbe.

MTI

kézilabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek