2018. július 16. hétfõValter

Erdélyi magyar védőt tesztel a DVTK

 utolsó frissítés: 16:13 GMT +2, 2017. december 06.

A román korosztályos válogatottban szereplő Kilyén Szabolcs edzéslehetőséget kért és kapott Bódog Tamástól, a DVTK labdarúgócsapatának vezetőedzőjétől – írja a diósgyőri sportegyesület honlapja.

A 19 éves erdélyi labdarúgó – aki Gheorghe Hagi akadémiáján nevelkedett – kedden és szerdán edz együtt a miskolci csapat játékosaival. A szovátai tehetség az FC Viitorultól nyáron előbb a Sepsi OSK-hoz került kölcsönbe, majd mégis a Marosvásárhelyi ASA-nál kötött ki, utóbbi csapatnál két meccsen lépett pályára a másodosztályban.

A közép- és szélső hátvédként is bevethető Kilyén Szabolcs az elmúlt idényben tagja volt a román arnyérmes FC Viitorul keretének, az első számú csapatban csak egy kupameccsen kapott lehetőséget, de a konstanciakkal szerepelt az UEFA Youth League-ben, valamint az U19-es Románia Kupában.   

A 2016/17-es szezonban a DVTK leigazolt egy másik erdélyi magyar játékost, Fülöp Istvánért 100 ezer eurót fizettek a miskolciak az FC Botoșani-nak. Fülöpöt idén júniusban kölcsönadták a Sepsi OSK-hoz.

Címlapfotó: dvtk.eu

futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek