2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Miklós Edit 14. lett lesiklásban, de nagyon zűrös napja volt

 utolsó frissítés: 13:24 GMT +2, 2017. december 03.

Mikaela Shiffrin pályafutása során először győzött lesiklásban a női alpesi sízők világkupa-sorozatában. A kanadai Lake Louise-ban rendezett szombati viadalon Miklós Edit 14. helyen végzett.

A 22 éves Shiffrin műlesiklásban már három világbajnoki és egy olimpiai aranyat nyert, de a leggyorsabb szakágban csak tavaly kezdett el versenyezni, így mostani sikere mindenképpen váratlan, noha pénteken már harmadik volt ugyanezen a pályán. Az összetett vk-címvédő mögött, aki 33. vk-futamgyőzelmét aratta, ezúttal a német Viktoria Rebensburg lett a második, míg a svájci Michelle Gisin a harmadik.

Miklós Edit sokat javított a balul sikerült pénteki futamot követően, amikor jól kezdett, de az amerikai Lindsey Vonn bukása miatt megállították. Az újracsúszása pedig már nem is lehetett igazán jó, mivel a havazás miatt sokat romlott a pálya minősége, illetve a léceket nem lehetett újra felkészíteni.

A szombati futam sem múlt el közjáték nélkül, mivel egy kidőlt fa, ami elszakította a vezetékeket, ezért nem működött a felvonó. A rajtot 75 perccel kellett elhalasztani, illetve a pályát kissé le is rövidítették.

Miklós Edit a 18-as rajtszámmal a hatodik legjobb időt érte el, de a később induló versenyzők közül még nyolcan gyorsabbnak bizonyultak nála, de célját így is teljesítette, ugyanis visszatérésére azt tűzte ki, hogy szeretne a legjobb húszban zárni. A szám olimpiai hetedik helyezett csíkszeredai versenyzője közel egy év után tért vissza a mostani hétvégén, ugyanis januárban hatalmasat bukott, és mindkét térdét meg kellett műteni.

„Nagyon zűrös volt a mai versenynap. Az áramszünet miatt ratrakkal kellett felmenni a pályára. Aztán előttem elesett egy fényképész, úgy, hogy én is belebotlottam, elestem. A kötélbe, amivel húztak felfelé, belegabalyodtunk, elestünk. Egyik lécem leoldott, a másik nem. Spárgában landoltam, egy szervizemberrel a hátamon. Eléggé meghúztam a bal combomat hátul. Felértünk nagy nehezen, s így meghúzódott lábbal indultam a versenyen. Eléggé kizökkentem a ritmusból, de sikerült összeszednem és felszívnom magamat. A pénteki és a szombati „akciókhoz” képest sikerült összeszedetten versenyeznem, és kihozni magamból a legtöbbet. Sízés közben nem volt fájdalmam, de most, hogy kihűlt a testem, érzem. Pihentetni fogom, de valószínű, hogy vasárnap már jó lesz. Ha nincs fájdalmam, akkor indulok szuper-G-ben is. Stef az edzőm azt mondta, hogy igazából ez egy jó teszt volt, hogy a térdem jól bírja ezeket a váratlan helyzeteket” - mondta Miklós Edit a verseny után a Magyar Síszövetség honlapjának.

Eredmények:

1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1:27.55 perc
2. Viktoria Rebensburg (német) 1:27.68
3. Michelle Gisin (svájci) 1:27.72
...14. Miklós Edit 1:28.57

A szakági vk állása 2 verseny után (még 6 van hátra): 1. Shiffrin 160 pont, 2. Cornelia Hütter (osztrák) 150, 3. Tina Weirather (liechtensteini) 125, ...25. Miklós Edit 18

Az összetett vk állása 6 verseny után (még 33 van hátra): 1. Shiffrin 465 pont, 2. Rebensburg 316, 3. Petra Vlhova (cseh) 221, ...60. Miklós Edit 18 (mti/hírszerk.)

alpesi síMiklós Edit
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek