2024. március 29. péntekAuguszta

Magyarország megnyerte a második meccsét is a selejtezőben

 utolsó frissítés: 19:47 GMT +2, 2020. február 23.

A kosárlabda Európ-bajnokság negyedik körének második meccsén a magyar válogatott Ukrajnában vendégszerepelt.

A magyar csapat jobban kezdte ugyan a találkozót (7-3), de az ukránok gyorsan észbekaptak és átvették a vezetést. Az első félidőben 4 pontnál nagyobb előnye egyik csapatnak sem volt, a negyedeket is szépen elosztották egymás között a felek, az ukránok nyerték az elsőt, Magyarország a másodikat, igaz előbbi néggyel, utóbbi csak kettővel, de a félidei kétpontos különbség világossá tette, hogy a második félidőben fog eldőlni a győztes kiléte.

A dobásszám és a dobószázalékok értelemszerűen hasonlítottak, a magyar csapatból Ferencz Csaba triplái kellettek nagyon.

A harmadik negyedben jobban kezdett Magyarország, de az ukránok ismét visszajöttek, egyrészt a sok hibával operáló támadójáték, másrészt a pocsék százalékkal dobott büntetőzés miatt. Ilyen kiélezett meccsen nem lenne szabad könnyű pontokat hagyni veszendőbe menni.
Roscoe Allen és Keller Ákos a negyed végén több jó centerkosárral visszahozták Magyarországot ötpontos hátrányból.

A záróetapra egypontos ukrán vezetésről indultak a csapatok, Magyarország viszont jóval érettebben kosárlabdázott, mint a hazai csapat és ennek köszönhetően előre tudott lépni. Bárhányszor is jött fel Ukrajna, mindig volt valaki, aki egy jó megmozdulással továbblendítse a csapatot, elég csak Vojvoda Dávid hatalmas triplájára gondolni 54-56-nál. Innentől gyakorlatilag a dobószázalékon múlt, hol egyik csapat vezetett 1 ponttal, hol a másik.

A meccs vége igazi thriller volt, Magyarország azonban jobban bírta idegekkel és a szlovénok elleni győzelem után megnyerte a második meccsét is.

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek