2024. március 29. péntekAuguszta

Világcéggel köthet gigaszerződést a CFR?

 utolsó frissítés: 17:45 GMT +2, 2020. január 14.

A Transilvanian Reporter és a GSP értesülései szerint, a kolozsvári CFR új szponzorra találhat, amely minden eddiginél nagyobb pénzt hajlandó fizetni, bizonyos feltételektől függően.

Elon Muskot 2020-ban senkinek nem kell bemutatni. Ő a tudomány fenegyereke, aki egyszerre zseniális üzletember és altruista vizionárius, ő alapította a Paypalt, ő alapította a SpaceX-et, amely a világ első olyan magáncége, amelyik űrhajózással foglalkozik, és emellett Musk ötlete volt a Tesla is, amely az elektronikus és önvezető autók gyártásával megreformálta a globális gépjármű-kereskedelmet.

A hírek szerint a Tesla egyik leányvállalata komoly formában foglalkozik egy CFR-rel kötendő alku gondolatával. A techóriás 16 millió eurót fizetne a kolozsvári klubnak két szezonra, 7 milliós és 9 milliós leosztásban, sőt a két év lejárta után szerződést is hosszabbítanának, amennyiben a CFR ismét valamelyik európai kupa csoportkörébe jut.

Hogy a hét, illetve kilencmilliós összeg mit jelent egy kelet-európai kiscsapat esetében, jól mutatja, hogy a FCSB, amely a román futball legeladhatóbb brandje, 3 millió eurót kap szponzorától, a City Insurance-től, és azt is csak akkor, ha az Európa Liga csoportkörébe jut. A FCSB alapszerződése mindössze 1 millió eurót garantál.

Ha a CFR és a Tesla megállapodik, akkor a regnáló bajnokcsapat már nemcsak szakmailag, hanem anyagilag is a Liga1 domináns csapatává válik, ez pedig a klub helyes vezetése esetén olyan egyeduralmat tehet lehetővé, mint pl. a francia bajnokságban a Lyon 7 bajnoki címe 2001 és 2008 között. 

Borítókép: Tesla Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek