2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Atlétika: Miklós Andrea bronzérmes a svédországi korosztályos Eb-n

 utolsó frissítés: 14:44 GMT +2, 2019. július 14.

A kolozsvári Miklós Andrea bronzérmet nyert 400 méteres síkfutásban a svédországi Gävle városában zajló U23-as atlétikai Európa-bajnokságon.

Muzsnay Magdolna tanítványa a szombati döntőben 52.66 másodperces időeredménnyel végzett az aranyérmes Natalia Kaczmarek (Lengyelország) és a második Lada Vondrová (Csehország) mögött. A CSM Bukarest versenyzője szezonbeli legjobbját nyújtotta a korosztályos Eb-n, és ő szerezte a román küldöttség első érmét Svédországban.

A kolozsvári atléta a felnőttek között is érmeket szerezne - fotó: Román Atlétikai Szövetség (FRA)

Miklós Andrea a döntő után a következőket nyilatkozta a szakszövetség közösségi oldala szerint:

„Jó versenyen vagyok túl. Az első háromszáz méteren nagyon jól éreztem magam, utána pedig nekem is nehéz volt, akárcsak az ellenfeleimnek. Figyelembe véve azt is, hogy sérülésből tértem vissza, elégedett vagyok az eredménnyel.

Bizakodó voltam a finálé előtt, nem vagyok a tavalyi formámban, de a legjobbamat próbáltam kihozni magamból. Nagyszerű érzés, nagyon örülök ennek a bronzéremnek. Ifjúsági szinten kiváló a kezdés, a felnőttek között is az éremszerzés a legfőbb vágyam, ezért fogok egyre keményebben edzeni” – mondta a román atlétika nagy reménysége.

Miklós Andrea korábban már fedett pályás világbajnokságon, a riói olimpián és tavaly a berlini felnőtt Európa-bajnokságon is versenyzett. A 2016-os ifjúsági Eb-n és a 2015-ös ifjúsági olimpiai fesztiválon is aranyérmet nyert, mindkét sporteseménynek Tbiliszi adott otthont. Húsz évesen már többszörös országos és Balkán-bajnoknak mondhatja magát, számos korosztályos Eb-n és vb-n szerzett érmet.

Időközben a román küldöttség tagjai közül még ketten értek el dobogós helyezést Gävleben: Alexandru Novac gerelyhajításban ezüstérmes, Claudia Prisecaru 3000 méteres akadályfutásban bronzérmes lett. 

KolozsvárMiklós Andreaatlétika
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek