2024. március 29. péntekAuguszta

Újra kupagyőztes a Sepsi-SIC

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 12:33 GMT +2, 2019. április 01.

A Sepsi Arénából jelentkeztünk, ahol vasárnap este a házigazda Sepsi SIC a Szatmárnémeti VSK-t legyőzve védte meg címét a női kosárlabda Románia Kupában.


Szatmárnémeti VSK–Sepsi SIC 65:69 (21:14, 13:14, 14:17, 17:24)
legjobb dobók: Amukamara 24, Denson 22, Mandache 11, ill. Gödri-Părău 23, Solopova 12, Higgins 11.

Vége: újra kupagyőztes a Sepsi-SIC!

Amikor a negyedik negyed elején Annemarie Gödri Părău betalált a büntetővonalról, hosszú idő után először vette át a vezetést a sepsiszentgyörgyi csapat (48:49). A zöld-fehérek ráadásul növelni is tudták az előnyt, amit a szurkolóik Játszik a csapat, játszik a csapat! rigmussal nyomatékosítottak. A Sepsi-SIC feltámadásában Gödri-Părău vállalt nagy szerepet, a rutinos irányító-csapatkapitány húsz pont fölött dobott. Másfél perccel a vége előtt a Szatmárnémeti VSK még 63:63 egyenlített Promise Amukamara hármasával, de a hajrát végül a Sepsi-SIC bírta jobban. Végeredmény: 65:69. Zoran Mikes lányai negyedik alkalommal nyerték meg a Románia Kupát. 

Kezd magára találni a Sepsi-SIC

Továbbra is izgalmas és teljesen nyitott a döntő, a harmadik negyedet követően már csak három pont a szatmáriak előnye: 48:45. A VSK-nál Andreea Huțanu és Andra Mandache is kipontozódott. A Sepsi-SIC játékosainak többször is sikerült megjátszani a gyűrű alatt Kristina Higgins-t, aki tette a dolgát. A negyedet Jovana Pasic triplája zárta, mintegy megadva a reményt a hazaiaknak a fordításra. A záró tíz perc előtt a Sepsi Aréna közönsége szokásához híven elénekelte a Nélküled-et.

Csak egy pontot sikerült lefaragni

A nagyszünetben hat egységgel, 34:28-ra vezet a Szatmárnémeti VSK. A Sepsi-SIC a második negyedet is jól kezdte, a folytatásban viszont mindkét oldalon sok hibát, illetve egy technikai faltot is láthattunk, amit a vendégek kaptak. Maikel Lopez kétszer is időt kért gyors egymásutániban, a másodikat 26:22-nél, igaz, ezt követően Zoran Mikes is elhasznált egy time-outot. A döntő eddigi legjobbja Britanny Denson, az amerikai center már dupla-duplázott: 14 pont + 11 lepattanó. A hazaiaknál Angelika Slamová 7, Marina Solopova 6 pontot dobott eddig.   

Itt van a Sepsi OSK is

A helyi labdarúgócsapat, a Sepsi OSK játékosai, illetve szakmai stábja is a helyszínen követi a döntőt. Ibrahima Tandiáék hétfőn este az FC Viitorult látják vendégül a Liga 1 felsőházi rájátszásának harmadik fordulójában. 

Az első negyed a VSK-é

Elkezdődött a döntő, amelyet az első támadásnál meg is kellett szakítani a hazai szurkolók papírzápora miatt. A meccs tétjéhez méltó hangulat uralkodik a lelátón, folyamatos a drukkolás. Az első kosarat Higgins szerezte, a vendégektől Amukamara triplával válaszolt, de a Sepsi-SIC nagyon gyorsan átvette az irányítást.

Az első negyed felénél 11:5-re vezettek a hazaiak, Mandache révén zárkózott a Szatmár, majd Denson hármasával fordított is. Két és fél perccel az első szünet előtt Zoran Mikesnek kellett időt törnie, hogy megtörje a piros-fehérek lendületét. Nem igazán sikerült, az első tíz perc után 21:14 az állás a VSK javára.  

fotók: Manases Sándor

A két csapat összeállítása:

Sepsi-SIC: Jovana Pasic, Demeter Nóra, Mîrne-Nagy Ildikó, Anca Șipoș, Marina Solopova, Kristina Topuzovic, Annemarie Gödri-Părău, Angelika Slamová, Kovács Renáta, Peyton Alexis Whitted, Kristina Higgins.
Edző: Zoran Mikes.

Szatmárnémeti VSK: D`Lesha Llyod, Roxana Pane, Alexandra Uiuiu, Andrea Olah, Matea Tavic, Promise Amukamara, Adina Pop, Andreea Lazar, Kádár Annamária, Andra Mandache, Kristina Baltic, Andreea Huțanu, Brittany Denson.
Edző: Miguel de Jesus Lopez Alonso.

Nem történt meglepetés a sepsiszentgyörgyi rendezésű négyes döntő szombati játéknapján, az első elődöntőben a Szatmárnémeti VSK 68:51-re győzte le a Konstancai Phoenix csapatát, míg a Sepsi-SIC 103:50-es sikerrel jutott döntőbe. Ez azt jelenti, hogy ma este megismétlődik a tavalyi finálé, amikor a háromszéki csapat 14 ponttal győzte le riválisát. Lesz-e címvédés vagy a szatmáriaknak sikerül letaszítani a bajnokot a trónról? Hamarosan kiderül.    

kosárlabdakosárlabda Románia KupaSepsi ArénaSepsi-SICSzatmárnémeti VSK
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Ott Voltunk