2024. március 29. péntekAuguszta

Fotógaléria: otthon is nyert, közel az elődöntőhöz a Sportklub

Darvas Attila utolsó frissítés: 15:06 GMT +2, 2018. február 25.

A Csíkszeredai Sportklub már 3–0-ra vezet összesítésben a Dunaújvárosi Acélbikák ellen a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében. Ez azt jelenti, ha a vasárnapi találkozót is behúzzák, elődöntőbe jutnak a kék-fehérek.


Kétmeccses hátránnyal érkezett Csíkszeredába a Dunaújvárosi Acélbikák alakulata a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének harmadik, illetve negyedik összecsapására. Mindkét fél számára hatalmas volt a tét.

Ennek ellenére az első percekben nem úgy tűnt, hogy az elmúlt két meccs helyrerázta volna az Acélbikákat, hiszen a Sportklub kezdett nagyobb elánnal. Kisebb-nagyobb helyzetek ugyan mindkét oldalon voltak, de a gólcsendet a hazai alakulat törte meg a hatodik percben. Egy eladott pakkból a Szcsasztlivij–Valchar páros fordult le, előbbi pedig könyörtelenül kihasználta a lehetőséget. Rögtön a gól után Fabus rontott ziccert, majd Fodor és Papp előtt adódtak nagy lehetőségek. Az első komolyabb vendégakcióra 15 percet kellett várni, Turcotte tette próbára Onodit. A harmad hajrájában pedig Valchar találta el a vasat.

A második felvonás kettős emberelőnyben találta a Sportklubot Hruby, illetve Duschek szabálytalanságai után. A kettős fór Valcharra volt kihegyezve, amelyet a cseh csatár értékesített is (2–0). Hamar jöhetett volna erre a vendégek válasza, de Izacky fejvédőn találta Onodit, hogy pár percre rá Becze faragjon a hátrányból. Ezen periódusban nem igazán játszottak a felek egyenlő létszám mellett, rengetegszer állt a játék. Az utolsó öt perc már izgalmas volt, előbb Azari a vasat találta el, majd lefordult a Sportklub és Fabus találta magát szembe Duschekkel, akit szépen elfektetett és visszaállította a kétgólos különbséget (3–1). Ezt követően a vendégektől Becze és Silló, míg a hazai részről Farkas hagyott ki nagy lehetőséget.

Az utolsó harmadra az volt a kérdés, hogy a Sportklub védelme feszes tud-e maradni, mint a korábbi meccseken, vagy sikerült valami újat húznia Jason Morgan vezetőedzőnek. Nem sikerült, bár egy védelmi megingást Izacky kihasznált, de nem volt erő a Dunaújvárosban. Szcsasztlivij pedig az 56. percben eldöntötte a meccs sorsát, második góljával, bár a vendégek mestere még megpróbálkozott a kapuslehozatallal, de az visszafelé sült el: Belov volt az utolsó gólszerző.

Vasárnap 18 órától rendezik a párharc negyedik meccsét, amelyen a Sportklub bebiztosíthatja elődöntős helyét, ám a Dunaújvárosnak nem lesz veszíteni valója. Minden kétséget kizáróan pikáns meccsre van kilátás, hiszen a párharc egyáltalán nem lefutott. A Dunaújvárosban van puskapor és ezt bizonyították az alapszakaszban és a középszakaszban.

Jégkorong Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő

A harmadik mérkőzésen

Csíkszeredai Sportklub–Dunaújvárosi Acélbikák 5–2 (1:0, 2–1, 2–1)
gólszerzők: Pjotr Szcsasztlivij (6., 56.), Radim Valchar (21., kettős emberelőnyben), Peter Fabus (36.), Vjacseszlav Belov (59., emberhátrányban), illetve Becze Tihamér (28., emberelőnyben), Jakub Izacky (45.)
kapura lövések: 40–26
kiállítások: 14, ill. 30 perc
A párharc állása: 3–0

Mestermérleg

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: „Egy kis lépést tettünk az elődöntő felé, de mindig az utolsó a legnehezebb. A mai napon úgy gondolom, hogy hasonló szellemben játszottunk, mint a két idegenbeli meccsen. Nagyon jó védekező játékot mutattunk, keveset hibáztunk, kimondottan a harmadik harmadban, amikor egy hibánkból gólt lőttek. Mindenki nagyon jól játszott, sokat korcsolyáztunk, sok pozitív dolgot láttam viszont a csapattól. De ez egy rájátszás, nem lehet tudni, mi lesz holnap. Természetesen ugyanezen játékunkat szeretném, ha megismételnék a fiúk”.

Jason Morgan, Dunaújvárosi Acélbikák: „A támadó szekcióban nem látom azt a bizalmat, ami megvolt az egész alapszakasz során. A srácok nagyon frusztráltak, ami elveszett energia. Ebből kifolyólag egyre lejjebb süllyedünk. Nincs meg a kellő tapasztalat ezen helyzetek kezelésére és úgy gondolom, hogy most a Csíkszereda ebben nő fölénk. Sok tapasztalt játékosuk van. Feljöttünk kétszer is mínusz egyre, de ez nem elég itt a rájátszásban.”

Pénteki eredmények:

MAC Budapest–Ferencvárosi TC 2–4 
A párharc állása: 1–1

DVTK Jegesmedvék–Fehérvári Titánok 7–1
A párharc állása: 2–0

Erste LigajégkorongCsíkszeredai Sportklub
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Ott Voltunk