2024. március 29. péntekAuguszta

Megbukott Belgrádban a Liverpool, leszerepelt a Monaco is

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 12:02 GMT +2, 2018. november 07.

Rendkívül meglepő eredményekkel rajtolt el az UEFA Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulója: a kedd esti első mérkőzéseken a Liverpool FC két góllal kikapott Belgrádban a nagyot küzdő FK Crvena zvezdától, míg a hazai pályán játszó AS Monacót a Club Brugge győzte le, nem is akármilyen különbséggel.


A Liverpool két hete a papírformának megfelelően magabiztosan nyert az Anfielden a szerb bajnok ellen, a Vörös Csillag 4–0-s vereséget könyvelt el Angliában, és Jürgen Klopp csapatától Belgrádban is mindenki győzelmet várt, még ha nem is olyan nagyon simát, mint legutóbb. Az újabb liverpooli siker elmaradt, a piros-fehérek visszavágtak nagynevű ellenfelünknek a Rajko Mitics Stadionban.

A mérkőzés első nagy lehetőségét Daniel Sturridge hagyta ki, az LFC 15-öse a 17. percben közelről, ígéretes helyzetből bombázott a kapu fölé. Kevéssel ez után a Zvezda került előnybe, egy szögletnél Milan Pavkov emelkedett középen és Virgil van Dijk mellől a hálóba fejelte a labdát. Pavkov a góltól olyannyira erőre kapott, hogy hét perccel később duplázott, elképesztően eltalált távoli lövésére Alisson hiába vetődött, a brazil kapus, újból felrobbant a belgrádi Marakana.

Pavkov fejjel és lábbal is eredményes volt - fotó: UEFA

A Premier League képviselője nem tudott faragni kétgólos hátrányából a szünetig, Klopp pedig kettős cserével próbálta felrázni a legénységét, Sturridge helyett Roberto Firmino érkezett, míg Trent Alexander-Arnoldot egy másik ifjú jobbszélső, Joe Gomez váltotta.

A Liverpool nagy fölényben futballozott a második félidőben, de így sem sikerült bevenni a kanadai válogatott Milan Borjan kapuját. Vladan Milojevics mind a tíz mezőnyjátékosát visszavonta a saját térfélre, a taktika pedig jól működött. Bár a vendégeknek voltak kisebb-nagyobb lehetőségeik, ráadásul a kapufa is a hazaiakkal tartott elvétve, a Crvena zvezda összességében megérdemelten nyerte meg az összecsapást. A BL-újonc leküzdötte a legutóbbi idény döntősét.

Érdekesség, hogy Jürgen Klopp ezúttal kihagyta a Szerbiába utazó keretből Xherdan Shaqirit. Mint emlékezetes, a koszovói albán származású, svájci válogatott szélső az oroszországi világbajnokságon góllal vette ki részét a szerbek elleni csoportmeccsen jegyzett 2–1-es sikerből, találatát pedig Granit Xhakához hasonlóan úgy ünnepelte, hogy kezeivel kétfejű sast formált, ami az albánok nemzeti jelképe. A Liverpoolnál okosabbnak látták, ha Shaqiri pihenőt kap erre a mérkőzésre...

A játéknap másik 19.55-től kezdődő meccsén is az esélytelenebbnek vélt csapat gyűjtött be a három pontot. A Club Brugge 24 perc alatt háromgólos előnyre tett szert Thierry Henry Monacója ellen. A francia bajnokság ezüstérmesének a szépítés sem jött össze, sőt a hajrában a flamand csapat szerzett újabb gólt. A 4–0-ra győzedelmeskedő kék-feketék korábban 1–1-es döntetlent játszottak a Monacóval odahaza, így a Borussia Dortmund és az Atlético Madrid mögött ők a favoritok az Európa Ligába átvezető harmadik helyre.

UEFA Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló

C-csoport

Crvena zvezda–Liverpool 2–0 (2–0)
gól: Milan Pavkov (22., 29.)

A-csoport

AS Monaco–Club Brugge 0–4 (0–3)
gól: Hans Vanaken (12., 17., tizenegyesből), Wesley (24.), Ruud Vormer (85.)

A keddi játéknap többi mérkőzéséről itt írtunk.

futballUEFA Bajnokok LigájaLiverpool FC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális