2024. március 29. péntekAuguszta

Szuperkiélezettnek ígérkezik a jégkorong Erste Liga új idénye

MTI utolsó frissítés: 19:23 GMT +2, 2018. szeptember 11.

Kiélezett küzdelemre számít a jégkorong Erste Liga elnöke a sorozat 2018/19-es idényében. „Még soha nem volt ilyen várakozás az Erste Liga indulása előtt, kiélezett küzdelemre és színes bajnokságra számítok” – emelte ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Szőke Álmos.


A ligaelnök kifejtette, nagy változások történtek a nyáron, hiszen az elmúlt évek két meghatározó együttese, a bajnok MAC Budapest és a döntős DVTK Jegesmedvék gárdája a szlovák élvonalban (Tipsport Liga) indul, emellett négy újonccal, a Schiller-Vasas HC, a DEAC, a Gyergyói HK és a Hokiklub Budapest együttesével bővül az Erste Liga.

Az elmúlt idény résztvevői közül a Brassói Corona, a Csíkszeredai Sportklub, a Dunaújvárosi Acélbikák, az EV Vienna Capitals II, a Fehérvári Titánok, a Ferencvárosi TC és az UTE is nekivág az új idénynek, így 11 csapat vetélkedik majd a kupáért. A liga elnöke hangsúlyozta, a bajnokság minden szempontból előrelépett.

„Azt szeretnénk, hogy a nézőknek látványosabb, élhetőbb legyen a sorozat, ezért több csarnokban is megújult a hang- és fénytechnika. Ennek köszönhetően többek között a lassítások is komoly, modernebb technikával jelennek meg” – mondta Szőke Álmos.

fotó: ersteliga.hu

Szabados Richárd, a liga alelnöke a névadó szponzor képviseletében leszögezte: egy év telt el a szponzorációból, s elégedettek a tapasztalatokkal. Mint fogalmazott, jó döntést hoztak, amikor tavaly három évre elkötelezték magukat, s a következő két évet még jobban várják. Kifejtette, Ausztriában már régebb óta tart a bank és a jégkorong együttműködése, s most már Magyarországon is erősebb az összefogás, már nemcsak a ligát, hanem a válogatottat is segíti a pénzintézet, amely milliárdos nagyságrendű támogatást nyújt a magyar jégkorongsportnak.

„Izgalmas és kiegyensúlyozott bajnokság vár ránk, még az elődöntő résztvevőit sem lehet előre megmondani” – vélekedett Szabados Richárd. Kitért arra is, hogy négy újonnan alapított díjjal is segíteni kíván az Erste Bank. Egy egyetemre járó játékos féléves ösztöndíjat kap majd a banknál, míg az év hátrányos helyzetű felfedezettje, a liga legsportszerűbb játékosa és az év szurkolója – akit internetes szavazással választanak ki  – egyaránt félmillió forintos jutalomban részesül.

Az alapszakasz vasárnap két budapesti mérkőzéssel indul, utolsó találkozóját pedig január 21-én játsszák. A középszakasz január 23-án kezdődik és február 23-ig tart. A rájátszás rajtja február 26., minden párharc négy nyert mérkőzésig tart, így végső esetben április 6-án ér véget a bajnokság.

jégkorongErste Liga
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális