2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Harmadszor lett szuperkupa-győztes a Kolozsvári CFR

Lelátó utolsó frissítés: 00:32 GMT +2, 2018. július 15.

A Kolozsvári CFR labdarúgócsapata 2009 és 2010 után harmadik alkalommal nyerte meg a szuperkupát. A szezonnyitó mérkőzést a craiovai Ion Oblemenco Stadionban rendezték, a házigazdák kupagyőztes alakulata 1–0-ra kapott ki a Liga 1 bajnokától.


A szombat esti meccsen Culio lőtte a kolozsváriak győztes gólját, az argentin középpályás a 78. percben értékesítette azt a tizenegyest, amelyet a csereként beállt Omrani harcolt ki.

fotók: frf.ro

Az U Craiova játékosai a 18. percben kettős lehetőséget hagytak ki, Mitriță cselei és lövései után Arlauskis védett, majd Cicâldău ismétlésénél Mureșan mentett a gólvonalról.

A második félidőben 0–0-s állásnál Vinícus találta el a kapufát Deac szabadrúgásból beadott labdájánál.

Ez volt Edward Iordănescu első tétmérkőzése a CFR-nél, a Dan Petrescut váltó vezetőedző a nyári igazolások közül senkit nem dobott harcba. Lang Ádám a cserék között sem szerepelt, a magyar válogatott hátvéd le van maradva a felkészüléssel. A másik táborban az olasz Devis Mangia az újak közül a kapus Mirko Pigliacellit, Florin Gardoșt és Alexandru Cicâldăut is a kezdőbe nevezte.

A román labdarúgó szuperkupát első alkalommal 1994-ben írták ki, azokban az években, amikor ugyanaz a csapat volt a bajnokság és a kupa címvédője is (1996, 1997 – Steaua; 2000, 2004 – Dinamo, 2008 – CFR) nem rendeztek szuperkupa-meccset. Eddig nyolc együttes nyerte meg a trófeát, legtöbbször a Steaua (6 győzelem), a Rapidnak 4, a CFR-nek immár három, míg a Dinamónak és az Astra Giurgiunak két-két sikere van, ugyanakkor a Marosvásárhelyi ASA, az Oțelul Galați és az FC Voluntari is diadalmaskodott egy-egy alkalommal.

A bajnokság új idénye július 20-án kezdődik a Kolozsvári CFR–FC Botoșani mérkőzéssel. Az erdélyi csapat négy nappal később játszik a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében, hazai pályán, nagy valószínűséggel a svéd aranyérmes Malmö FF ellen.

Román labdarúgó szuperkupa

Craiova, Ion Oblemenco Stadion
vezette: Radu Petrescu

Universitatea Craiova–Kolozsvári CFR 0–1 (0–0)
gól: Culio (78., tizenegyesből)
sárga lap: Mitriță (29.), Dimitrov (72.), Popa (76.), ill. Mureșan (31.), Camora (36.), Deac (90+4.)

Craiova: Mirko Pigliacelli – Tiago Ferreira, Florin Gardoș, Răzvan Popa (Jovan Markovics 80.) – Nicușor Bancu, Hriszto Zlatinszki, Alexandru Mateiu, Radoszlav Dimitrov – Dominik Glavina (Andrei Burlacu, 65.), Alexandru Cicâldău – Alexandru Mitriță. Vezetőedző: Devis Mangia.

CFR: Giedrius Arlauskis – Mario Camora, Andrei Mureșan, Paulo Vinícius, Andrei Peteleu (Cristian Manea, a szünetben) – Damjan Djokovic, Ovidiu Hoban, Emmanuel Culio – Sebastian Mailat (Billel Omrani 55.), George Țucudean (Valentin Costache 87.), Ciprian Deac. Vezetőedző: Edward Iordănescu.

CS U CraiovaKolozsvári CFRfutballszuperkupaFRF
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális