2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Kemény meccs volt – fotógaléria az erdélyi kézilabda-rangadóról

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 09:56 GMT +2, 2017. december 14.

Az elejétől a végéig feszült hangulatú, négy kiállítást hozó mérkőzésen győzte le a Székelyudvarhelyi KC a Tordai Potaissát. Nézze meg a kőkemény erdélyi kézilabda-rangadón készült képeinket!


A férfi kézilabda nemzeti liga idei utolsó fordulójában a bajnokság két erdélyi élcsapata találkozott a székelyudvarhelyi sportcsarnokban. A szerda esti rangadó előtt még a tordaiak álltak előrébb a tabellán, de az SzKC négygólos győzelemével megelőzte a liga korábbi listavezetőjét.

Dragan Djukics csapata 27–23-as sikerével feljött a harmadik helyre, továbbra is első a Bukaresti Steaua, a második helyen a Temesvári Polit találjuk, de a bánságiaknak ugyanannyi pontjuk van, mint az udvarhelyi csapatnak.

Az erdélyi rangadón nem nagyon kímélték egymást a két csapat játékosai, mindkét oldalon két végleges kiállítást jegyezhettünk fel. A hazaiaknál Antonijo Kovacevic harmadik kétperces büntetése után kellett elhagyja a parkettet, a vendégeknél pedig ugyanígy járt a Kolozsváron született Thalmaier Roland.

Aztán az 58. percben Milos Dragas és Cristian Adomincăi kis híján összeverekedett, a szerb és a román átlövő a bírótól egy-egy kék lapot is kapott a piros mellé – ez azt jelenti, hogy az esetet kivizsgálják, a játékosokat pedig eltilthatják.

A várakozásoknak megfelelően a Székelyudvarhelyi KC és a Tordai Potaissa szoros meccset játszott, a végét azonban a székely csapat bírta jobban. Az SzKC védekezésben, illetve a kapusteljesítmény tekintetében is jobbnak bizonyult riválisánál. A tordaiak hiába vezettek egy góllal a félidőben és kettővel a második játékrész elején, végül nem tudtak ponttal távozni a városi sportcsarnokból. A hazaiaknál egyéként egészségügyi okok miatt nem játszott Viachaslav Szadovij, Tálas Huba és Makszim Baranau.

Érdekesség, hogy rangadón két kapusgól is született, Rangel Luan da Rosa és Varó Levente is egészpályás gólt szerzett az üres kapuba.

Székelyudvarhelyi KC–Tordai Potaissa 27:23 (12:13)
gólok: Mihalcea, Vilovszki 5-5, Krivokapics, Dragas, Szőke 3-3, Csog, Kovacevic 2-2, Ghiță, Da Rosa, Kuzmanoszki, Voinea 1-1, ill. Adomincăi 7, Cîntec 5, Iancu, Ignat, 3-3, Zacaciurin, Szavics 2-2, Asoltanei, Rotaru, Varó 1-1.
hétméteresek: 5/3, ill. 2/1
kiállítások: 14, ill. 12 perc

A fotókat Pál Árpád készítette

Az alapszakasz 15. fordulójának további szerdai eredményei

CSU Suceava–CSA Steaua București 24:29 (14:16)
HC Dobrogea Sud–CSM București 23:23 (11:11)
Dunărea Călărași–CS Poli Iași 31:27 (18:12)
HC Vaslui–Temesvári Poli 28:35 (14:17)

A bajnokság állása itt böngészhető.

Bölények LigájaSzékelyudvarhelyi Kézilabda Clubfotógalériakézilabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális