2024. március 29. péntekAuguszta

Sepsi-SIC: majdnem összejött a száz pont

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 16:29 GMT +2, 2017. november 20.

Csak egy tripla hiányzott ahhoz, hogy a Sepsi-SIC elérje a női kosárlabdában ritkaságnak számító százpontos határt. A szentgyörgyi lányok vasárnap a Marosvásárhelyi Sirius kiütésével melegítettek törökországi Európa Kupa-meccsükre.


A 2019-es női kosárlabda Eb selejtezője miatt a román bajnokság is szünetelt az elmúlt hetekben. A sepsiszentgyörgyi bajnokcsapatból Annemarie Gödri-Părău, Ancuța Stoenescu, Kilin Tünde és Teodora Neagu a román, Nathalie Fontaine Danielle Hamilton-Carterrel karöltve a svéd, Ruzica Dzankic pedig a horvát válogatottban szerepelt.     

A nemzeti liga alapszakaszának hatodik fordulójában a Sepsi-SIC a Marosvásárhelyi BC Siriust fogadta a Sepsi Arénában. Míg a vásárhelyi csapat idén csak egyszer tudott nyerni a ligában, addig a zöld-fehérek hibátlan mutatóval várták a vasárnap esti bajnokit. Nem is történt meglepetés, az erdélyi csapatok meccsén Zoran Mikes lányai 38 ponttal pipálták le ellenfelüket.

A Sepsi-SIC-nél kezdőként lépett parkettre a sérüléséből visszatérő Adrienne Webb, aki húszpercnyi játékidő alatt tizenöt pontot és öt lepattanót szerzett. A hazaiaknál mindenki lehetőséget kapott, figyelemre méltó Teodora Neagu teljesítménye, a válogatott erőcsatár egyetlen dobást sem hibázott el, három kétpontos, egy hárompontos és egy büntetődobással maradt százszázalékos.

További érdekesség, hogy a Sepsi SIC legfiatalabb tagja, Kovács Renáta első pontjait szerezte a zöld-fehéreknél. A győztes csapat legjobbja ezúttal is Tyaunna Marshall volt (25 pont), ugyanakkor Ancuța Stoenescu a triplákat termelte, hét távoli próbálkozásából öt beakadt a gyűrűbe.

A marosvásárhelyi csapatból Angel Robinson 19, míg Sherise Williams 11 egységgel zárta a mérkőzést.

Zoran Mikes, a Sepsi-SIC vezetőedzője így értékelte a vasárnapi mérkőzést: „Ez egy fontos győzelem, mert három hétig nem játszott a csapat. A válogatott szünet előtt jó ritmusban zártuk az utolsó mérkőzésünket, hiszen a lengyel Energa Torun csapatát múltuk felül. Mindig aggódva nézek elébe az ilyen hosszabb szünetek után egy találkozónak, mert ezúttal csak pénteken és szombaton tudtunk együtt edzeni.

Azt gondolom a csapat jól reagált a mérkőzés elején, nem becsültük alá az ellenfelet, így sikerült egy komolyabb előnyt kiépítenünk. A második negyed nem volt részünkről a legjobb, az ellenfél nagyon sok pontot szerzett. A padról beálló játékosok a jövőben jobban kell reagáljanak a helyzetekre, ahogy a Torun ellen is tették. Pozitív és optimista vagyok, mert egy hosszabb szünet után ilyen szinten tudtunk játszani. A versenynaptárunk a következő hetekben nagyon zsúfolt lesz, szóval teljes mértékben felkészültnek és koncentráltnak kell lennünk” – nyilatkozta a boszniai szakember.

A Sepsi-SIC csütörtökön (nov. 23-án) a csoportelső és biztos továbbjutó Hatay BB vendége lesz a FIBA Európa Kupa csoportkörének ötödik fordulójában. Egy győzelem és három vereség mellett Zoran Mikes csapata jelenleg a harmadik helyen áll a D-csoportban.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 6. forduló

Sepsi-SIC–Marosvásárhelyi BC Sirius 97:59 (37:14, 24:27, 19:12, 17:6)

Sepsi: Marshall 25 (6 assziszt), Stoenescu 17 (5x3), Webb 15, Huțanu 7 (6 assziszt), Neagu 10, Gödri-Părău 7 (6 assziszt), Kress 4, Dzankic 3, Kilin 3, Fontaine 2, Hamilton-Carter 2 (13 lepattanó), Kovács 2.

Sirius: Robinson 19 (4 assziszt), Williams 11 (12 lepattanó), Beldian 9, Lawrence 7, Pop 7, Mészáros 4, Mitov 2.

További eredmények:

Temesvári SCM–CSBT Alexandria 74:76
Szatmárnémeti VSK–Brassói Olimpia 83:69
Hétfőn: Kolozsvári U–Gyulafehérvári CS U (17.30-tól)

Címlapkép: Szigyártó Szabolcs / Crow Security

kosárlabdaSepsi-SIC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális