2024. március 29. péntekAuguszta

Parádézott a Sportklub az Acélbikák ellen

szerk. utolsó frissítés: 13:10 GMT +2, 2017. október 09.

Rövid szünet után péntek este négy mérkőzéssel folytatódott a jégkorong Erste Liga alapszakasza. Csíkszeredában a Sportklub „adott egy ötöst” a Dunaújvárosi Acélbikák csapatának.


Míg a vendégek a visszavágás reményében, addig a házigazdák az épp Dunaújvárosban megkezdett jó sorozat folytatásában bízva léptek jégre a szokásosan jó hangulatot teremtő csíki drukkerek előtt.

A házigazdák azonnal kezdeményezően léptek fel, az első percben Radim Valchar egy az egyben vezethette rá Jindlich Pacl-ra a korongot, de ezt a felvonást a cseh kapus nyerte. A másik oldalon Onodi Ottó védett Nagy Márk szólójánál. Lüktető, jó ritmusú játék folyt, de a kapusok mindkét oldalon remekül őrizték a kapujukat.

A 13. percben aztán Andrej Taratuhin villant, a Sportklub orosz támadója remekül tette bele ütőjét egy kékvonalas lövésbe, a korong pedig furcsa ívet kapva hullott a tehetetlen Pacl mögé. A harmad utolsó percében még kellett Onodi nagy védése, de a második harmadot áthúzódó emberhátrányban kezdte a székely alakulat Orbán Attila szabálytalansága nyomán.


fotó: Dunaújvárosi Acélbikák/Facebook

Az emberhátrányt ugyan gond nélkül sikerült kivédekezni, de utána a kék-fehérek sorozatos védelmi hibáit kihasználva, Danil Szkripec kotort be egy kapu előtt árválkodó korongot. A DAB egy sebességgel feljebb kapcsolt, ebben az időszakban voltak a legveszélyesebbek a vendégek, de Onodi és a védelem remekül állták a sarat.

A 30. perc tájékán aztán fokozatosan átvette az irányítást a házigazda, Taratuhin és Ondrej Rusnák is ziccert hibázott, aztán 90 másodpercen belül háromszor(!!!) is a vas mentette meg az Acélbikákat. A harmad utolsó perceiben hatalmas tűzijáték volt Pacl kapuja előtt, az 1:1-es döntetlen két harmad után a vendégekre volt hízelgő.

Ami viszont nem ment be a második harmadban, az bement az utolsóban: egy perc sem telt el a játékrészből, amikor az Acélbikák védelmének sorozatos hibáit Peter Fabus és Biró Tamás remek összjátéka büntette, Rusnak a kiszolgáltatott Pacl alatt lőtte be a vezető gólt. A vendégek a gyors gól után teljesen szétestek, emberelőnyben sem tudtak felállni, a 49. percben pedig ismét Taratuhin villant, aki Valchar passzát vágta fel a vas alá.

A Sportklub szárnyalt ezekben a percekben, a vendégek teljesen tanácstalanul korcsolyáztak a pályán, a gyakran kiszolgáltatott Pacl védései tartották csak őket. Az 59. percben aztán Valchar is feliratkozott a góllövők listájára, egyéni akcióját a piros-fehérek csak követni tudták. A kék-fehérek nem álltak le, a 60. percben a végig remekül küzdő Fodor Csanád tette kiütésessé a győzelmet.

Sikerével a Sportklub beérte pontszámban a DAB-ot, de ami talán fontosabb, remek játékot, parádés megoldásokat láthatott a publikum, amely a végén a székely himnusz eléneklésével köszönte meg a fiúk erőfeszítéseit.

Mestermérleg 

David Musial (DAB): Az első két harmad nagyjából egyenlő erők összecsapását hozta, enyhe hazai fölénnyel. A második bekapott gól után aztán teljesen szétesett a csapatom, magam sem tudom megmagyarázni, mi történt. Gratulálok a Csíkszeredának a mai játékhoz, holnap Brassóban megpróbáljuk kiköszörülni a csorbát.

Leo Gudas (Sportklub): Jó meccset vívtunk és a második harmad elejét leszámítva mindent az előre megbeszéltek szerint csináltunk. A rengeteg kimaradt helyzet ellenére a második szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy nyugodtan játsszanak és hátul ne hibázzanak, mert a helyzetek jönni fognak, amiket aztán ki is használtak. Szép győzelem volt, holnap is ilyen játékot várok a csapattól.

Szintén pénteken a Brassói ASC Corona minimális különbségű vereséget szenvedett hazai jégen az Újpesttől. A DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest rangadó a miskolciak győzelmével zárult, míg a Fehérvári Titánok tizenegy gólt hozó találkozón gyűrték le Bécsben az EV Vienna Capitals együttesét.

Jégkorong MOL Liga, alapszakasz – pénteki eredmények

Csíkszeredai Sportklub–Dunaújvárosi Acélbikák 5–1 (1–0, 0–1, 4–0)
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest 2–1 (0–0, 1–1, 1–0)
Brassói ASC Corona–Újpesti TE 3–4 (1–0, 1–1, 1–3)
EV Vienna Capitals–Fehérvári Titánok 5–6 (2–2, 2–1, 1–3) 

Erste LigaCsíkszeredai Sportklubjégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális