2024. március 29. péntekAuguszta

Igazságos eredmény született a CFR - Viitorulon

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 22:05 GMT +2, 2020. február 14.

A Liga1 25. fordulójában a Kolozsvári CFR a Konstancai Viitorult fogadta a Fellegváron.


A mérkőzés előtt a szurkolók némi kétkedéssel fogadták a CFR Facebookján megjelenő kezdőt, hiszen Itu a keretben sem volt, miközben az eddig 14 percet kapott Joca kezdett. A szabályok szerint két ifistával kell kezdenie minden csapatnak, néhány klub azonban ezt azzal cselezi ki, hogy az első percekben cserél és inkább bevállal eggyel kevesebb cserét a mérkőzésen, mint egy tapasztalatlan, fiatal játékost a pályán. Sejthető volt, hogy Dan Petrescu is így gondolkodik, a kolozsvári tréner nem is okozott csalódást, az első negyedóra végén Omrani váltotta Jocát.

A CFR letámadott a meccs elejétől, a Viitorul pedig teljesen megbénult ettől, a Hagi által megálmodott, építkezős, rövidpasszos játéknak annyi esélye volt érvényesülni, mint Balotellinek egy műveltségi vetélkedőn, a konstancai alakulat kis túlzással nem tudott átlépni a félpályán.

Omrani beállásával nem lett jobb rögtön a CFR, a francia 10 percen keresztül kedvetlenül futballozott és ez hanyag megoldásokban nyilvánult meg, utána azonban összekapta magát és több jó megmozdulása is volt.

A CFR a 20. perc után elkezdte engedni focizni a konstancaiakat, a szorítás enyhülése viszont lövésekben nyilvánult meg. A 31. percben Iancu szabadon tüzelhetett, ez volt a Viitorul első komolyabb kísérlete, és majdnem gólt is ért, a bogyó a kapufán csattant, mintegy figyelmeztetésképp.

A félidő végére felgyorsultak az események. Costache Omrani okosan löbbölt passza után nagy helyzetbe került, de emberrel a nyakán elrontotta az egyébként is nehéz lövést. Fél perc múlva a Viitorul két pontrúgáshoz is jutott, azonban egyikből sem tudott betalálni, maradt tehát a 0-0 a szünetre.

fotó: CFR Facebook

A második félidő Viitorul-helyzettel indult, Rivaldinho fejelhetett közelről kapura, Arlauskis azonban védett. A következő 10 percben a Viitorul átvette az irányítást, a CFR előrejátéka eléggé szétesett, a Viitorul viszont több kisebb lehetőséget is összehozott.

A 60. percben Artean felrúgta Omranit a konstancai tizenhatos előterében, amiért sárgát kapott, de a szabadrúgást Deac magához képest pocsékul lőtte.

A CFR szépen lassan visszavette a kezdeményezést, Dan Petrescu pedig meg akarta nyerni a meccset, így a fáradt, de hátra és előre is jól játszó Bordeianu helyett Păunt hozta be a 68. percben. A 24 éves játékos jelenléte szinte azonnal érződött, könnyen vette fel a furcsa dinamikájú meccs rirmusát.

A 82. percben a kolozsvári tréner egy offenzív cserét hajtott végre, Djokovic helyére Țucudeant küldte a pályára, de a csatár nem igazán tudott sokat hozzátenni a játékhoz.

A négyperces hosszabbításban mindkét gárda elfáradt, a CFR ívelgetése nem hozott eredményt, így a Viitorul értékes pontot szerzett a bajnok otthonában. Mindent egybevéve igazságos döntetlen született, de a CFR-nek lehet némi hiányérzete

Liga1, 25. forduló

CFR - Viitorul 0-0

CFR: Arlauskis - Burcă, Vinicius, Boli, Camora - Bordeianu (Păun 68.), Hoban, Djokovici (Țucudean 82.) - Joca (Omrani 16.), C. Deac, V. Costache
Cserék: Sandomierski, Cestor, Chipciu, Păun, Petrila, Omrani, Țucudean
Edző: Dan Petrescu

Viitorul: Căbuz - Boboc, Mladen, V. Ghiță, De Nooijer - C. Matei (Chițu), Artean, Cr. Ganea (Iacob 66.) - G. Iancu - Rivaldinho, G. Ganea (Dussaut 86.)
Cserék: Buzbuchi, Dussaut, A. Ciobanu, P. Iacob, Vl. Achim, M. Dulca, A. Chițu
Edző: Gheorghe Hagi

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális