2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

A Sepsi OSK most nem szúrta el a végét

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 16:39 GMT +2, 2020. február 09.

A Liga1 24. fordulójában a Sepsi OSK a jászvásári Poli együttesét fogadta.


A székelyeknek kellett a győzelem, miután a múlt héten jobban játszva is csak döntetlent értek el a Hermmanstadt vendégeként.

Kitűnő tempóban kezdődött a meccs, a hatodik percben a Polinak, a hetedikben a Sepsinek akadt nagy helyzete, bár ez inkább volt köszönhető a védelmi megingásoknak, mint a minőségi előrejátéknak, az igazság az, hogy mindkét csapat rengeteg technikai hibát vétett.

Ami a technikai hibáknál is szembetűnőbb volt, az a taktikai felkészültség, amivel a csapatok védekeztek. Rendkívül jó érzékkel rúgták egymást a játékosok, de csak a márkőzés elején, miután Coza játékvezető kiosztott 3 sárgát 11 perc alatt, rájöttek, hogy ebben a tempóban a 60. percre csak a kapusok lesznek a gyepen és ennek köszönhetően némiképp visszafogták magukat.

Mindent egybevéve a szentgyörgyi gárda jobb volt az első félórában, főleg Safranko volt nagyon aktív, a szlovák csatár múlt heti két gólja után nagy kedvvel focizott, de betalálnia neki sem sikerült. A hazaiak támadásai közül sok halt el az utolsó passzon, vagy a befejezésen, összességében ők álltak közelebb a vezetés megszerzéséhez, a 0-0-val végződő első félidőben.

A második félidőben két perc kellett a Polinak egy óriási helyzet kialakításához és kihagyásához, de szép lassan átvette az irányítást a Sepsi. A játékrész forgatókönyve és dinamikája hasonlított az első félidőéhez, de az utolsó negyed órában az intenzív tempó okozta fáradtság kiütött a gárdákon.

Paradox módon ebben az időben szerezte meg a Sepsi a vezetést, a Poli megbűnhődött a két perccel azelőtt kihagyott helyzetéért. A 85. percben, egy három a három elleni kontra végén Deaconu lőtt, Târnovanu azonban ki tudta védeni a labdát, ekkor érkezett Safranko és a második tavaszi meccsén a meglőtte a harmadik gólját.

Mindent egybevéve megérdemelte a vezetést és a győzelmet is a szentgyörgyi gárda, de a helyzetkihasználásukon javítaniuk kell, ennyi lehetőség más csapatok ellen nem biztos hogy adódni fog.

A Sepsi OSK a következő mérkőzését február 16-án, a Botoșani ellen vívja hazai pályán.


LIGA 1 24. FORDULÓ

SEPSI OSK - POLI JÁSZVÁSÁR 1-0 (0-0)

Sepsi: Niczuly - Csiszer, Bouhenna, Tincu, Fl. Ștefan - I.Fulop, Vașvari, Achahbar - Andrezly, Safranko, Ștefănescu 
Cserék: Fejer, Celea, Velev, Deaconou, Karanovic, L. Fulop, Carnat 
Edző: Leo Grozavu 


Poli Jászvásár: Târnovanu - Grădinaru, Frăsinescu, Klimavicius, An. Radu - De Iriondo, Breeveld - Horșia, Omoh, Chacana - An. Cristea 
Cserék: Axinte, Onea, Mihalache, Șerban, Luckassen, Zaharia, Longer 
Edző: Mircea Rednic

Borítókép: SEPSI OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális