2020. február 25. keddGéza

A Sepsi OSK szép karácsonyi ajándékkal kedveskedett szurkolóinak

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 18:55 GMT +2, 2019. december 22.

A Liga1 22. fordulójában a Sepsi idei utolsó tétmeccsét játszotta. A székely klub vasárnap este a Chindia együttesét fogadta.


A meccs első 15 percében túl sok érdemleges nem történt, mindössze Yameogo pocsék lövése volt említésre méltó, de Benga 19. perces sárgája után felgyorsultak az események.

A 22. percben Bic lövésébe Niczuly még épp bele tudott nyúlni, a bogyó a felsőlécen csattant, Ivancic pedig egy suta ollós mozdulattal a háta mögötti kapuba kotorta a labdát. A Chindia duplán szerencsés volt, egyrészt gyakorlatilag az első veszélyes helyzetéből betalált, másrészt a vezető gól elég lesszagú találat volt.
Mindössze négy perc múlva Novac teljesen fölöslegesen buktatott a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Vașvari bombázta a jobb felsőbe, némi mázlival egyenlített tehát a Sepsi.

A 31. percben Bouhenna fejelhetett egy méterről, de nem találta el jól a labdát. A Sepsit feltüzelte a gyors egyenlítés, és több támadást is veszélyes támadást is vezetett, ezek közül a legszebb Florin Ștefan és Fülöp nevéhez fűződik, előbbi szenzációsan passzolta labdát, utóbbi pedig kihagyta a helyzetét. Ezzel együtt sokkal jobban focizott a Sepsi, rendszeresen eljutottak a támadóharmadig és lövésekkel fejezték be az akciókat.

A Sepsi fölényét a középpályás védekezés adta, a Chindia a saját térfelén vesztette el a labdákat, a Sepsi nem sűrűn engedte támadásokat építeni ellenfelét. Bár a székelyek ellenfelük fölé nőttek, a hibáiknak és Aioani kapus védéseinek köszönhetően a szünetig 1-1 maradt az eredmény.

A 49. percben Bouhenna meglőhette volt a szezon öngólját, Niczuly azonban visszaért és még a vonal előtt menteni tudott. „Roli kitűnő kapus, a csapattársai próbálkozásait is hárítani tudja” jegyzi meg epésen egy Sepsi-szimpatizáns.

Az 56. percben Yameogo kezezett, a Sepsi pedig a tizenhatos széléről lőhetett szabadrúgást. A kombináció jól sikerült, a befejezés azonban nem, az állás 1-1 maradt.

A játékot hihetetlen mennyiségű hiba jellemezte a következő negyedórában, szinte nem volt épkézláb támadás a második félidőben, rengeteg rossz passzt és labdavesztést láthattunk, ha pedig nagyritkán sikerült valamelyik gárdának pozíciós előnyt kiharcolnia, jöttek a taktikai szabálytalanságok.

A 72. percben a Sepsi kapott szabadrúgást 27 méterre a kaputól, a beívelést csúnyán elméretezték, de így lett igazán veszélyes a szituáció. A labda a felsőlécen csattant, innen pedig Vașvari fejére pattant, aki a kapu mellé fejelt.

A Sepsi a mélységi passzokat és a hosszú labdákat erőltette, a passzpontosságuk azonban annyira rossz volt, hogy sokáig jóformán semmilyen veszélyt nem jelentettek a Chindia kapujára, azonban a Sepsi addig gyötörte ezt a stílust, amíg megtört a jég. A 77. percben Florin Ștefan vett át egy, a változatosság kedvéért tökéletes beívelést, és lábujjheggyel átemelte a kimozduló Aioani karja fölött a labdát.

A Sepsi helyzete tovább javult, hiszen a vezetés mellé emberelőnybe is került. Yameogo egy ritka ostoba faultot vétett és mivel másfél perccel azelőtt már kapott egy sárgalapot, mehetett is zuhanyozni.

A hazaiak majdnem belealudtak a kényelembe, a Chindia kapufája szerencsére ébresztőleg hatott és néhány perc múlva Dylan Flores megadta a kegyelemdöfést egy gyönyörű fejessel. 3-1 után nem maradtak nyitott kérdések, a hátralevő 5 percben a Sepsi pontosan azt csinálta amit kétgólos vezetésnél kell a téli szezon utolsó fordulójában.

A Chindia elleni hazai győzelemmel a Sepsi számára véget ért a 2019-2020-as szezon első felvonása. A székely gárda a 8. helyről folytathatja a bajnokságot februárban, azzal a tudattal, hogy ezzel a játékkal és ezzel az edzővel nem kell a kieséstől tartaniuk.

gol stefanLIGA1, 22. forduló

Sepsi OSK - Chindia 3-1 (1-1)

Sepsi: Niczuly - Dimitrov, Bouhenna, Tincu, F. Ștefan - Fülöp (Velev 87.), Vașvari, Deaconu (Flores 50.)- Carnat (Karanovic 63.), Safranko, Ștefănescu 
Edző: Leo Grozavu

Chindia: Aioani - Benga, Dudea, Leca - Yameogo, Novac, Bic, Negrea (Dumitrascu 46.)- Rață (Burlacu 79.)- Neguț, Ivancic (Pitian 84.)
Edző: Viorel Moldovan

Gólszerzők: Vașvari 27. tizenegyesből, Ștefan 77., Flores 86. ill. Ivancic (22.)

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális