2024. március 29. péntekAuguszta

Jégkorong: Hargita megyei házidöntőt rendeznek a Román Kupában

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 10:42 GMT +2, 2019. december 21.

A Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK is sikerrel vette az utlsó akadályt a csoportkörben.


December 20-án Brassóban játszották a Román Kupa elődöntőnek is beillő csoportmeccseit. A címvédő Csíkszeredai Sportklubnak a Galacot, a Gyergyói Hokiklubnak pedig a házigazda Brassói Coronát kellett legyőznie a fináléba jutáshoz.

A délutáni meccsen a Sportklub kevés néző előtt csapott össze a galaci együttessel. Némi meglepetésre a moldovai klub lőtte az első gólt, a 3. percben hátrányba már kerültek a csíkiak. Mivel a Sportklub nem szereti a szokatlan helyzeteket, és a hátrány számukra elég szokatlan idén, Becze még az első harmadban kiegyenlített.

A második felvonásban helyreállt a világ rendje, a székelyek Pelley révén megszerezték a vezető találatot, de a meccsnek még korántsem volt vége, a CSM meglepően összeszedetten hokizott magához képest és annyi gondot okozott, amennyit csak lehetett.

Az utolsó percekben elég forró volt a helyzet, a galaciak hat a négy ellen támadtak, de az eredmény végül nem változott. A címvédő bejutott a nagydöntőbe, ahol a Gyergyói HK-val fog találkozni.

Azzal a Gyergyói HK-val, amelyik története során először bejutott a Román Kupa döntőjébe, miután megverte a hazai pályán játszó Brassói Coronát.


(kép: Gyergyói HK Facebook)

Ha valaki véletlenül azt hitte volna, hogy barátságos meccsre érkezett, akkor az első harmad első felében rájött volna, hogy elnézte a házszámot. Két győzni akaró csapat feszült egymásnak, nem is kímélték egymást, a 8. percben stílszerűen nyolcan kaptak durvaságért „kétpercest”. A játékrész végén egyébként Rupert lőtt gólt emberhátrányban, az első szünetben vezetett tehát a Gyergyó.

A második felvonásban inkább a góllövéssel foglalkoztak a csapatok, mint egymás megfélemlítésével, az eredmény egy gólgazdag harmad és két-két gól lett. Bobcek révén megduplázta előnyét a HK a 2. percben, de az etap közepe a Brassóé volt, előbb Fowlie szépített, majd Labrecque talált be emberelőnyből, így 2-2-re módosult az állás. A meccs pszichológiai csúcspontján higgadt és profi maradt a Gyergyó, az egyenlítő gól után mindössze egy perccel Valdix juttatta a pakkot a hazaiak kapujába, ezzel a HK ismét vezetett.

A zárófelvonásban a Brassó kapuslehozatallal próbálkozott, Sára Tibor pedig megbüntette őket. Az utolsó 10 percre 4-2-vel fordultak a csapatok, több gól pedig már nem esett, tehát a Gyergyói HK története során először bejutott a Román Kupa fináléjába.

A mérkőzéseknek igazi örömteli, ünnepi utóhangja volt, hiszen a döntős csapatok drukkerei kitűnő sportszerűségről téve tanúbizonyságot gratuláltak egymásnak a közösségi médiában.

A ROMÁN KUPA DÖNTŐJÉT DECEMBER 22-ÉN, 19:00 ÓRÁTÓL VÍVJA A CSÍKSZEREDAI SPORTKLUB ÉS A GYERGYÓI HK.

Román Kupa, csoportkör

Csíkszeredai Sportklub–Galaci VSK 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)

gólszerzők: Becze (13.), Pelley (34.), illetve Szkacskov (3.).


Brassói Corona – Gyergyói HK 2–4 (0–1, 2–2, 0–1)

Gólszerzők: Cody Fowlie (27.), Samuel Labreque (34.), illetve Mathew Rupert (19.), Igor Bobcek (22.), Andreas Valdix (35.), Sára Tibor (60.).

Borítókép: Csíkszeredai Sportklub Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális