2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Kézi-vb: sokáig fogunk beszélni a Magyarország - Romániáról

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 14:36 GMT +2, 2019. december 06.

A továbbjutás volt a tét a péntek délben kezdődött Magyarország - Románia összecsapáson


Kitűnően kezdte Magyarország a mérkőzést, 7 perc után 5-0-ra vezettek. A románok csúnyán beragadtak a rajtnál, a védekezésüknél csak a támadásaik voltak rosszabbak.

Kim Rasmussen csapata jó szokásához híven főleg a széleken oldotta meg a támadásokat, amikor ennek a csapatrésznek nem ment jól (és egy hetest is kihagytak) a románok feljebb tudtak zárkózni. Kétszer is 3 gólra csökkentették hátrányukat a „trikolórok” (5-8, 6-9), de Háfra és Schatzl gólja révén a magyarok nem engedték ki kezükből a biztos vezetést.

Az első félidő utolsó 8 percében hatgólos különbség körül stabilizálódott az eredmény, a vége is ennyi maradt, 30 percet követően Magyarország nagyon simán, 16-10-re vezetett.

A második féidő rosszabbul indult mint az első, 6 perc után már „csak” négy volt közte, a románoknak többnyire minden beakadt, Rasmussen csapata viszont pontatlan volt támadásban. Ebben az időszakban Tomori hasznos játékára nagy szükség volt, nagy passzokat osztott és nagy labdákat szerzett, a lövés viszont neki sem ment jól.


(kép: Magyar kézilabda-válogatott Facebook)

A 40. percre feljött három gólra a román válogatott, a magyar szövetségi kapitány időt kért. Időkérés után hetest hibázott Magyarország, Románia viszont nem, Neagu révén már csak két gól volt a különbség.

A következő néhány percben fej fej mellett haladt a két csapat, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy Románia szinte minden támadása végén hetest lőhetett. A különbség 2 gól körül mozgott miután Kovácsics, Kovács és Háfra hozta a magyar gólokat. Neagu úgy lőtt tíz gólt a mérkőzésen, hogy mindössze egyetlen akciógólra volt képes, viszont kilencszer lőhetett hétméterest.

Az 57. percre egyetlen gólra jött fel a román válogatott, sőt másfél perccel a vége előtt ki is egyenlített. A labda Magyarországnál, a továbbjutás egy gólon múlik. Ebben a kiélezett helyzetben a német bírók meccset befolyásoló hibákat vétettek, kettőt is, egyrészt kiállították a magyar válogatott szövetségi kapitányát, másrészt Romániának adtak egy minimum véleményes hétméterest.

A büntetőt Neagu belőtte, Románia ezzel )érdemtelenül) továbbjutott, Magyarország az Elnök-kupában  vigasztalódhat.

Borítókép: Magyar kézilabda-válogatott Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális