2020. április 7. keddHerman

Hiába Omrani vezető gólja, Petrescu kiegyenlített

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 06:30 GMT +2, 2019. december 02.

A Liga1 18. fordulójában a CFR a Hermannstadthoz látogatott.


A meccsnek több pikantériája is volt, az első, hogy bár a CFR vezeti a román bajnokságot, egyre többen kritizálják őket, hiszen augusztus óta nem nyertek idegenben. A második érdekesség, hogy a Hermannstadt éppen a regnáló bajnok ellen avatta fel újdonatúj stadionját. A feladatt tehát mindkét csapatnak adott volt. A kolozsváriaknak végre meg kellett törnie az idegenbeli vesszőfutás-szériát, a Hermannstadtnak meg valahogy pontot kellett szereznie a regnáló bajnok ellen, hogy a stadionavatója jól sikerüljön.

Dan Petrescu szinte a legjobb olyan kezdőt tette pályára, ami megfelel a román bajnokság szabályrendszerének (a Liga1-ben két ifistával kell kezdeni). Omrani helyett ezúttal Traoré kapott helyet a center posztján, de különösebben nem váltotta meg a világot, a kapuban pedig nem a pihenőnapot kapott Arlauskis, hanem Jesus Fernandez Callejo őrködött.

Az első félidő elég unalmasan telt összesen öt próbálkozás és egy kaput találó lövés volt, egyik csapat sem erőltette a játékot túlságosan. A CFR azért jobb volt, de vezetést nem ért a meggypirosak fölénye. A játékrész krónikájához hozzátartozik az is, hogy mindkét csapat reklamált egy tizenegyesért, de egyik sem jogosan, sőt a hazaiak trükközését sárgalappal honorálta a bíró.

A második játékrész elején a CFR előbb becserélte Omranit Costache helyére, aztán elvesztette a lesérülő Kevin Bolit, aki helyett Alexandru Pașcanu lépett pályára az 55. percben. A CFR támadásai jobbak lettek, az utolsó félóra elején komoly helyzeteket alakított ki a kolozsvári csapat. Vinicius, Hoban és Omrani nevéhez is ígéretes lehetőségek fűződnek, de gólt csak utóbbi szerzett, köszönhetően a parádés napot kifogó szebeni kapusnak, Figueiredónak.

A 79. percben Rondón jól fejelte Omranihoz a labdát, akit kapitális védekezési hiba miatt teljesen egyedül hagytak a hazai védők, a francia pedig jó szokásához híven nem is hibázott ajtó-ablak helyzetben. 1-0 állt az eredményjelzőn, és ettől a pillanattól fogva a CFR kiscsapatok elleni meccsei már csak formalitások szoktak lenni, most sem tűnt másnak a helyzet, a szebeniek játékában nem volt benne a gól.

A 84. percben Alex Pașcanu egy teljesen fölösleges kezezést követett el a tizenhatoson belül, a jogosan megtélt büntetőt pedig Petrișor Petrescu lőtte a kapuba. A meccs hátralevő részében a CFR mindent megpróbált, Traorének volt egy jó lövése éles szögből, de Figueiredo védeni tudott.

A találkozó után Dan Petrescu elmondta, hogy a dekoncentráció a sűrű meccsnaptár hozadéka és szokásától eltérően kritizálta egy játékosát. A mester Alex Pașcanuról mondta, hogy nincs kész a felnőttcsapatban való játékra, és nincsenek kétségeink afelől, hogy ebben a szezonban már nem sokszor fogjuk látni a fiatal belsővédőt.

Liga1, 18. forduló

HERMANNSTADT - CFR 1-1 (0-0)

HERMANNSTADT: Figueiredo - Luchin, O. Viera, I. Stoica, Opruț - P. Petrescu, Dâlbea, L. Dumitriu - A. Vodă, Debeljuh, Bușu
Edző: Eugen Neagoe

CFR: J. Collado - Susic, Vinicius, Boli, Camora - Itu, Hoban, Bordeianu - C. Deac, L. Traore, Costache
Edző: Dan Petrescu

Borítókép: Hermannstadt Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális