2019. december 9. hétfõNatália

Könnyed edzőmeccset játszott a CFR a Chindiával

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 22:36 GMT +2, 2019. november 22.

A Liga1 17. fordulójának nyitómérkőzésén a bajnoki címvédő CFR, a Chindia együttesét fogadta a Fellegváron.


Dan Petrescu nem pihentette a kezdőit a Lazio elleni mérkőzés előtt, Costachet és Itut leszámítva a legjobb csapata lépett pályára a Chindia ellen. A kolozsváriak mestere alighanem játékban akarta tartani azt a XI-t, amelyik pályára lép csütörtökön az Olimpicóban.

Nem kellett sokáig izgulni a három pontért, a Chindia röhejes védelmi hibája után, már a 3. percben betalált Itu. A Chindia előszeretettel adott el labdákat a saját védelmi harmadában, 6 perc alatt konkrétan hármat, ebből az egyik Aioani kapus Itunak adott gólpassza volt.

Békésen folytatódott a taktikailag nagyon alacsony színvonalú találkozó. Egyik csapat sem vitte túlzásba sem a támadást, sem a védekezést, olyan képe volt a meccsnek, mintha barátságos mérkőzésen venne részt a két gárda. Szép egyéni megoldásból láthattunk egy párat, de sem a CFR nem hitte, hogy itt pontot veszíthet, sem a Chindia, hogy itt van keresnivalója.

Az első félidőben volt néhány szemrevaló támadás, Arlauskis kétszer is nyújtozkodott, de inkább megelőző jelleggel, mint kényszerből. Omrani a 43. percben lőtt egy kapufát, a gólt leszámítva, ez volt az első félidő legnagyobb helyzete.

Az eső nem állt el a második játékrészre sem, inkább a CFR támadott az első negyedórában, Camorának volt egy jó lövése, Costachenak pedig egy nagy helyzete, de gól egyikből sem született. Dan Petrescu dühöngött is egy sort, neki (és a szurkolóknak) egyáltalán nem volt megnyugtató az egygólos előny.

A CFR magasra tolt védelme kiválóan működött, csírájában fojtották el a vendégek támadásainak többségét. Veszélyt a hazaiak kapujára csak a pontrúgások jelenthettek volna, de a vendégek nem igazán brillíroztak a játék ezen elemében.

Dan Petrescu érthető módon elégedetlen volt a támadószekció munkájával, a 61. percben Costache helyett Traore, a 67. percben pedig Omrani helyett Păun lépett pályára.

A két csere némi lendületet hozott a támadásokba, ezáltal a 72. percben a CFR végleg eldöntötte a három pont sorsát, a Chindia szokás szerint labdát vesztett a saját tizenhatosán belül, amit Bordeianu köszönt szépen és a bogyót a hosszú kapufára lőtte, ahonnan az a kapuba pattant.

A 79. percben láthatott egy kis tüzijátékot is a lelkes közönség, egy jobboldali szöglet kipattanóját Bordeianu lőtte be 18 méterről, Aioaninak esélye sem volt védeni. A 82. percben Bordeianut megtapsolta a közönség, a két gólt szerző védekező középpályást Luis Aurelióra cserélte a hazaiak mestere.

A 87. percben Păun passzából Camora is betalált. A klubrekorder szélsővédő 12 méterről laposan lőtte ki a hosszú sarkot, beállítva ezáltal a 4-0-s végeredményt.

A CFR teljesen megérdemelten nyert egy edzőmeccs hangulatú találkozón, de a nagy megmérettetés a csütörtöki túra lesz, a regnáló bajnok a Lazio vendége lesz.


Liga1, 17. forduló

CFR - Chindia 4-0 (1-0)

CFR (4-3-3): Arlauskis - Susic, Vinicius, Boli, Camora - Itu, Bordeianu (Luis Aurelio 82.), Culio - Deac, Omrani (Păun 67.), Costache (Traoré 61.)
Edző: Dan Petrescu 

Chindia (4-4-2): Aioani - Martac, Benga, Leca, Neciu – Neguţ (Yameogo 64.), Raţă, Bic, Burlacu - Cherchez, Dumiter
Edző: Viorel Moldovan

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális