2020. február 25. keddGéza

A Csíkszereda és a Gyergyó is betörte a bikákat a derbi előtt

Pálfi Csaba-Sándor utolsó frissítés: 21:40 GMT +2, 2019. november 02.

Vasárnap nagy derbit játszik Csíkszeredában a Sportklub és a Gyergyó. A sorsolás szeszélye úgy hozta, hogy mindkét csapat a Dunaújvárosi Acélbikák ellen hangolt a rangadóra.


Rosszkor tett erdélyi túrát a Dunaújvárosi Acélbikák csapata, a Csíkszereda – Gyergyó rangadóra készülve mindkét székely csapat megverte őket az Erste Ligában.

A Gyergyó hazai pályán ismét nekiment ellenfelének, már a 8. percben vezetést szerzett a piros-fehér csapat. Emberelőnyös helyzetben Bobcek köszönt be Valdix passzából. A teljes harmadban jobbak voltak a hazaiak, fölényüket a 14-8-as kapuralövési arány is tanúsította.

A második játékrész elején, a 22. percben, Péter Zsolt tovább növelte az előnyt, ami emberelőnyben tovább dagadhatott volna, a 31. percben a dunaújvárosi Somogyi Balázs kapott egy két perces büntetést és egy fegyelmit is, de a Gyergyó nem tudta kihasználni a helyzetet, a középső etap végén így 2-0 állt az eredményjelzőn.

A záró harmadban aztán megrázta magát a Gyergyó, a 48. percben Valdix, az 53.-ban Zagidullin talált be, így végleg eldőlt a mérkőzés.

A Csíkszeredai Sportklub november másodikán fogadta a dunaújvárosi klubot, és nagy meglepetésre bő 10 perc után hátrányba is került. Turcotte lőtt a hálóba Lendák passzából, indiszponáltak voltak a hazaiak, az első harmad vendégelőnnyel ért véget, enyhe meglepetésszag volt a levegőben.

A csíki csapat nemigen érezte a szagokat a második játékrészben, 10 perc után egyenlített az egyértelműen ellenfele fölé növő Szereda. Az ex-dunaújvárosi, nemrég a hónap játékosának választott Becze Tihamér talált be emberelőnyös helyzetben.

A harmadik felvonás elején a Sportklub hat perc alatt lőtt két gólt Shalla és Salló révén, és magabiztosan lehozták a meccset.

Erste Liga, alapszakasz

Gyergyói HK – Dunaújvárosi Acélbikák (1-0, 1-0, 2-0)

gólszerzők: Bobcek (8. perc), Péter (22.), Valdix (48.), Zagidullin (53.)
kapuralövések: 38-27
emberelőnyben töltött idő: 6:32 – 7:48

Sportklub Csíkszereda – Dunaújvárosi Acélbikák 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

gólszerzők: Becze (31.), Salló (45.), Shalla (46.) ill. Turcotte (11.)
kapuralövések: 38-24
emberelőnyben töltött idő: 9:05 – 8:00

(Borítókép: Jégkorongblog)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális