2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Bajnokságot nyert, futsal-BL-ben indulhat a Csíkszeredai Imperial Wet

Lelátó/frf.ro utolsó frissítés: 17:02 GMT +2, 2019. május 22.

Második élvonalbeli szezonjában a Csíkszeredai Imperial Wet együttesének sikerült megnyernie a román teremlabdarúgó-bajnokságot. Az erdélyi csapatok által uralt szakágban először hódította el csíki alakulat a bajnoknak járó trófeát.


Cosmin Gherman legénysége Galacon zárta le a CS United elleni döntőt, a kedd esti negyedik mérkőzésen a vendégek büntetőkkel diadalmaskodtak. Az alapszakasz-győztes Imperial Wet korábban az első meccset is büntetőkkel húzta be a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában, ahol a második felvonást is a hazaiak nyerték, 3–2-re, a rendes játékidőben.

fotó: Imperial Wet Futsal/Facebook

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc Galacon folytatódott, a United pedig kétgólos sikerrel szépített.

A negyedik meccsen a csíkiak kerültek előnybe a szerb válogatott Sztefan Rakics remek befejezésével, de a galaciak gyorsan válaszoltak Adrian Lașcu kiválóan eltalált szabadrúgásával. A moldovai futsalos az első félidő végén újabb gólt lőtt, amivel fordítottak a Duna-partiak. A feszült hangulatú találkozó második játékrészében az Imperial vészkapussal is vezetett támadásokat, a 37. percben Rakics tízméterest értékesítve egyenlített.

Ezt követően furcsa játékvezetői ítélet és kisebb nézőtéri incidens borzolta a kedélyeket, percekig állt a játék, miután az egyik bíró felülírta kollégája döntését, így a székely csapat végül nem jutott újabb tízmétereshez. Negyvenpercnyi játékidő után 2:2 volt az állás, a 2x5 perces hosszabbításban nem született újabb gól, noha a csíkiak öt a négy mezőnyjátékos ellen próbálták bevinni a győztes találatot.

A döntés a büntetőkre maradt, két-két hatméterest végeztek el a csapatok: Daniel Araujo és Constantin Burdujel lövését védte az Imperial spanyol kapusa, Victor Lopez, míg Andre Deco és Florin Matei nem hibázott, a rutinos bukaresti játékos eldöntötte a finálét.

fotó: Román Labdarúgó Szövetség - FRF

„Hihetetlenül nehéz év volt, sok áldozatot kellett hozni, titáni munkát fektettünk bele és talán ezért olyan hatalmas az öröm – kezdte értékelőjét Görbe Walter, a csíkszeredai futsalcsapat tulajdonosa – Csak szépeket lehet egy ilyen pillanatban mondani. Köszönöm a fiúknak, Cosmin Gherman edzőnek, és mindenkinek, aki része a Csíkszeredai Imperial Wet családjának. A szurkolóknak is köszönöm, mert megértették, mit szeretnék tőlük. Soktan talán kinevettek, amikor azt mondtam, a bajnoki címre fogunk hajtani, és az álomom beteljesült. Sikerült bajnoki címet szerezni Csíkszeredának, ezzel pedig örökre felhelyeztük a várost a román teremlabdarúgás térképére – nyilatkozta még a vállalkozó.

A galaci csapat sorozatban a harmadik éve marad alul a bajnokság döntőjében, tavaly a Temesvári Informatica, az előtt pedig az Autobergamo Déva bizonyult jobbnak a Unitednál. „Mindannyain nagyon csalódottak vagyunk. Sokat dolgoztunk, hogy bekerüljünk a döntőbe. Azt hiszem, megérdemeltünk volna még egy meccset, de ilyen az élet” – mondta Florin Ignat edző-játékos.

Román bajnokként a Csíkszeredai Imperial Wet részt vehet a teremlabdarúgó Bajnokok Ligája kövektező kiírásának selejtezőjében. A versenysorozatot az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szervezi, az első sorsolás július 4-re van kiírva.

A bajnokság kisdöntőjében a Futsal Club Dunărea Călărași nyert Déva ellen, a playoff-ban még a címvédő Temesvár és a Székelyudvarhelyi FK szerepelt.

Futsal Liga 1, döntő, 4. mérkőzés

Galaci CS United–Csíkszeredai Imperial Wet 2–4 – büntetőkkel (2:1, 0:1, 0:0, 0:2)
gólszerzők: Lașcu (11., 20.) /Rakics (11., 37., utóbbi tízméteresből)
A büntetőpárbajban: 0–2 (Araujo és Burdujel kihagyta, Deco és F. Matei belőtte)
A párharcot összesítésben 3–1 nyerte az Imperial Wet

CS United: Wellington Da Silvia – Constantin Burdujel, Adrian Lașcu, Andrei Crăciun, Octavian Cireș; Ionuț Păduraru, Carlos Borges, Cosmin Petrică, Mimi Stoica, Florin Ignat, Viorel Cojoc, Ovidiu Tudose, Daniel Araujo, Neto Moreira. Edző: Florin Ignat

Imperial Wet: Victor Lopez – Alvaro De Luis Yubero, Gyenisz Ovszianyikov, Sztefan Rakics, Andre Deco; Gică Dospinescu, Dimitrij Bondar, Bogdan Covaci, Florin Matei, Cristian Matei, Szőcs László, Mario Duque, Tankó Levente, Péter Bendegúz. Edző: Cosmin Gherman

A döntő előző mérkőzéseinek eredményei:
Galaci CS United–Csíkszeredai Imperial Wet 5–3
Csíkszeredai Imperial Wet–Galaci CS United 3–2
Csíkszeredai Imperial Wet–Galaci CS United 7–6 – büntetőkkel

A korábbi bajnokok listája:
2017/18: Temesvári Informatica
2016/17: Autobergamo Déva
2015/16: Marosvásárhelyi City'US
2014/15: Marosvásárhelyi City'US
2013/14: Autobergamo Déva
2012/13: Marosvásárhelyi City'US
2011/12: Marosvásárhelyi City'US
2010/11: Marosvásárhelyi City'US
2009/10: Marosvásárhelyi City'US
2008/09: CIP Déva
2007/08: Székelyudvarhelyi SK
2006/07: CIP Déva
2005/06: CIP Déva
2004/05: Székelyudvarhelyi SK
2003/04: Bodu Bukarest
2002/03: Székelyudvarhelyi SK

Csíkszeredai Imperial WetfutsalGalaci United
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális