2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Szon Hung Min megszakította a Man. City lenyűgöző győzelmi sorozatát

Lelátó utolsó frissítés: 10:47 GMT +2, 2019. április 11.

A hazai pályán játszó alakulatok, a Tottenham Hotspur és a Liverpool került előnybe a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének keddi játéknapján.


A Spurs csak második meccsét játszotta új stadionjában, amelyet múlt héten a Crystal Palace 2–0-s legyőzésével avatott fel. Mauricio Pochettino csapatára ezúttal egy más kaliberű ellenfél várt, a Pep Guardiola által menedzselt Manchester City 14-es győzelmi sorozattal érkezett Londonba, a világoskékek a BL-negyeddöntőt megelőzően legutóbb január 29-én szenvedtek vereséget.

Az edzők taktikai csatája azt eredményezte, hogy kevés igazán nagy gólszerzési lehetőséget tudtak kialakítani a felek. A vendégek az első negyedórában megszerezhették volna a vezetést: a videóbíró segítségével Kuipers-játékvezető tizenegyest ítélt a Man. Citynek, de Agüero büntetőjét Lloris bravúrosan védte. A játék képe alapján egy döntetlen talán igazságosabb lett volna, a 78. percben viszont Szon Hung Min bevette Ederson kapuját: a dél-koreai szélső elsőre nem tudta átvenni Eriksen emelt passzát, ám az alapvonalról visszafordulva ballal a hálóba lőtte a labdát.

Az már kevésbé jó hír a Tottenham számára, hogy első számú gólvágóját, Harry Kane-t elveszítette az odavágón, az angol válogatott csatár bokasérülése az első hírek alapján súlyos, akár a szezonja is véget érhet.

A másik keddi mérkőzésen a Liverpool jó továbbjutási esélyekkel fogadta a Portót. A két csapat tavaly a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében került össze egymással, Jürgen Klopp legénysége pedig 5–0-s összesítéssel jutott tovább. Úgy tűnik, a portugálok most sem tudnak meglepetést okozni a vörösök ellen.

A Liverpool már az ötödik percben vezetett az Anfielden, Naby Keita lövése az egyik becsúszó védőn irányt változtatva jutott át Casillason. Az első játékrész felénél már kettővel ment a Pool, Firmino emelte lazán az üres kapuba Alexander-Arnold átadását, a jobbhátvédet Henderson indította jó ütemben.

Korábban, 1–0-s állásnál Salah szórakozott el egy óriási ziccert. A Portónak is megvoltak a kisebb-nagyobb lehetőségei, ezek többségét Moussa Marega puskázta el, s bár a kék-fehérek helyzete nem teljesen reménytelen, innen nehéz lesz fordítani.

A visszavágókat jövő szerdán, április 17-én rendezik.         

UEFA Bajnokok Ligája, negyeddöntő – odavágók

Keddi eredmények

Tottenham Hotspur–Manchester City 1–0 (0–0)
Tottenham Hotspur Stadion
játékvezető: Björn Kuipers (holland)
gól: Szon (78.)
sárga lap: Rose (12.) / Laporte (28.), Mahrez (59.)

Tottenham: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Sissoko, Winks (Wanyama 81.) – Alli (Llorente 87.), Eriksen, Szon – Kane (Moura 58.). Edző: Mauricio Pochettino.

Man. City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Delph – Gündogan, Fernandinho, David Silva (De Bruyne 89.) – Mahrez (Sané 89.), Agüero (Jesus 71.), Sterling. Edző: Josep Guardiola.

Liverpool–FC Porto 2–0 (2–0)
Anfield
játékvezető: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
gól: Keita (5.), Firmino (26.)
sárga lap: Soares (17.), Felipe (61.)

Liverpool: Alisson Becker – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Milner – Henderson, Fabinho, Keita – Salah, Firmino (Sturridge 82.), Mané (Origi 73.). Edző: Jürgen Klopp.

Porto: Casillas – Maxi Pereira (Fernando 77.), Felipe, Éder Militao, Alex Telles – Corona, Danilo, Óliver Torres (Fernando 77.), Otávio – Marega, Soares (Brahimi 62.). Edző: Sergio Conceicao.

futballUEFA Bajnokok LigájaManchester CityTottenham HotspurLiverpool FC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális