2019. október 18. péntekLukács

Fotógaléria: a Sportklub elvette Brassótól a pályaelőnyt

Orbán Zsolt Orbán Zsolt utolsó frissítés: 17:53 GMT +2, 2019. április 09.

A második meccs is hosszabbítás után dőlt el, de ezúttal a csíkiak győztek 4–3-ra és kiegyenlítve a párharcot, megszerezték a pályaelőnyt. A Gyergyói HK másodjára is kikapott Galacon, ezzel nagyon nehéz helyzetbe került.


„Megfogyva bár, de törve nem” – akár ez is lehetne a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának mottója a Brassói Coronával vívott román bajnoki elődöntőben. Az Erste Ligában ezüstérmet szerző kék-fehérek sérülés miatt több meghatározó játékosukat is elvesztették a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban való menetelés során.

Becze Tihamérék nagyjából 90 szezonbeli meccsel a lábukban kezdték a román bajnokság rájátszását, igaz a brassói csapat is hasonlóan kemény szezont fut. A „farkasok” valamivel azért többet pihenhettek, mivel az Erste Ligában már a negyeddöntőben kiestek, a Sportklub 4–0-s összesítéssel söpörte ki erdélyi riválisát a play-off-ból.

A román bajnokság elődöntőjében a csíkiak az első mérkőzésen 2–0-ra, majd 3–2-re is vezettek, a hazai jégen játszó Brassó azonban egyenlíteni tudott és az elmúlt szezonban még a Gyergyószentmiklósi Progymot erősítő Pavlo Boriszenko aranygóljával előnybe került összesítésben.

A Sportklubnak második nekifutásra már sikerült elvenni a Brassó pályaelőnyét. A hétfői meccsen az első három játékrész egyaránt döntetlennel zárult: előbb a sárga-kékek vezettek, majd a Sportklub fordított és a hazaiak egyenlítettek, a harmadik felvonásban Becze góljával a vendégek álltak jobban, csakhogy Boriszenko válasza utána jöhetett az újabb hosszabbítás. A ráadásban a csíkiak „visszaadták a kölcsönt”, Andrej Taratuhin emberelőnyös találatával győztek, így már náluk van a pályaelőny az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

A hétfői meccsen jelen volt brassói fotós kollégánk, Szabó Attila is, akinek képeiből összeállítottunk egy galériát:

Az elődöntő másik ágán az alapszakaszelső CSM Galați egy győzelemre áll a döntőbe jutástól, miután újból jobbnak bizonyult a Gyergyói Hoki Klubnál. A vasárnapi első meccsen 6–1-es vereségbe beleszaladó GyHK hétfőn kétgólos előnyben állt az első harmadot követően. A második 20 percben viszont újra beindult a galaci henger, megismételve egy nappal korábbi teljesítményüket, a CSM játékosai újból 4:0-ra hozták a második harmadot. Az utolsó felvonásban is a Duna-partiak voltak eredményesebbek, végül 7–3-ra nyertek.      

Román jégkorong-bajnokság, elődöntő
2. mérkőzések

Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 3–4 – hosszabbítás után (1:1, 1:1, 1:1, 0:1)
gól: Daniel Tranca (14.), Cody Carlson (27.), Pavlo Boriszenko (57.) / Andrej Taratuhin (16., 64.), Radim Valchar (25.), Becze Tihamér (48.)
A párharc állása: 1–1

CSM Galați–Gyergyói Hoki Klub 7–3 (0:2, 4:0, 3:1)
gól: Igor Fefelov (21.), Alekszej Baskov (23., 49.), Gyenisz Zabludvoszkij (34.), Marius Mărcuș (37.), Mihail Ribalko (41.), Alekszander Nyezsnyamov (60.) / Pavel Vorobojev (18., 60.), Mircea Constantin (18.)
A párharc állása: 2–0 a Galac javára

A párharcok csütörtökön és pénteken (április 11-12.) Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson folytatódnak a harmadik, illetve negyedik mérkőzésekkel, ha a Galac-Gyergyó párharcban egyáltalán szükség lesz az utóbbira. A kezdési időpont egységesen 18 óra 30 perc.

jégkorongRomán Jégkorong SzövetségCsíkszeredai SportklubBrassói Corona
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális