2019. október 15. keddTeréz

Snowboard- és síkrossz-fesztivált rendeznek a Madarasi Hargitán

Közlemény utolsó frissítés: 20:48 GMT +2, 2019. március 13.

Március 21–24. között a RideMore Sportklub nyolcadik alkalommal szervezi meg a Battle on Snow elnevezésű eseményt, amely Románia legnagyobb snowboard- és síkrossz-versenye.


A helyszín továbbra is a Madarasi Hargita, ahol idén is lesz verseny külön a profiknak, az amatőröknek és a gyerekeknek is. Négy olimpiai sportág szerepel a programban: snowboard- és síkrossz, valamint sí- és snowboard slopestyle. A szervezők az előző évekhez hasonlóan idén is több mint száz versenyzőre számítanak és akárcsak tavaly, a snowboardcross próba egyben országos bajnokság is lesz.

Románia legnagyobb snowboard- és síkrossz fesztiváljára a pályaelőkészítés során több mint 5000 köbméter havat kell termelni, ennek érdekében a Madarasi Hargita sípályáinak tulajdonosai a szervező Ride More rendelkezésére bocsátották a hóágyúkat és a hótaposógépeket. A verseny elsődleges célja a sportág népszerűsítése és a szórakozás.

Grúziában versenyeztek a csíki hódeszkások

A grúziai Gudauri adott otthont a snowboardcross Európa Kupa legutóbbi futamának, amelyen a csíkszeredai RideMore SK két versenyzője is részt vett. A megmérettetésen jelen volt több, a világ élvonalához tartozó versenyző is, akik közül végül pénteken az osztrák Jakob Dusek bizonyult a legjobbnak, másnap pedig a francia Merlin Surget győzött. Kinda Géza előbb a 28., második nap a 30. lett, míg Iszlay Mátyás első nap nem ért célba, másnap viszont a 37. lett. Vasárnap ugyancsak Gudauriban került sor egy FIS-versenyre, amelyen a húsz fős mezőnyben a spanyol Marc Rouret mögött Kinda Géza lett a második, Iszlay Mátyás pedig az ötödik helyen zárt.

A Battle on Snow 2019 tervezett programja:

Március 21.
Szabadedzés.

March 22.
Hivatalos edzés.
Esti buli.

Március 23.
Délelőtt bemelegítő futamok.
Snowboard / sí slopestyle amatőr és gyerekverseny
Snowboard / sí slopestyle profik versenye.
Esti buli.

Március 24.
Snowboard / síkrossz-verseny.

A Battle On Snow esti bulijain négy ismert DJ szórakoztatja majd a jelenlévőket: Andi Moisescu, DJ Wicked, Abasc és Grimticks.

Battle on Snow 2019snowboardMadarasi Hargita
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális