2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Topligák: nápolyi vendégjátéka után is veretlen maradt a Juventus

Lelátó utolsó frissítés: 00:18 GMT +2, 2019. március 05.

A négy legerősebb európai topligában egyedül a Juventus nem veszített még meccset ebben a szezonban. A torinóiak Nápolyban is győztek és már aligha bukhatják el a megszakítás nélküli nyolcadik, összesítésben a 35. bajnoki címüket.


Csúcsrangadót rendeztek vasárnap este a Serie A-ban, a bajnoki címvédő Juventus Nápolyba látogatott. Carlo Ancelotti csapata már a 25. percben emberhátrányba került, miután Meret-kapus elgáncsolta Cristiano Ronaldót. A Zebrák a szünetig két gólt rámoltak be Ospinának, de a mérkőzés újabb fordulatot vett, amikor a második félidő elején Pjanic megkapta második sárga lapját. Tíz a tíz ellen a Napoli szépített, majd a folyamatos nyomás egy tizenegyest is eredményezett. A büntetőt Insigne a kapufára lőtte, a Juventus nyert és már 16 ponttal vezet riválisa előtt.

A tabella harmadik helyére feljött a Sassuolót legyűrő AC Milan, az utolsó BL-csoportkörös pozíció pillanatnyilag a Cagliari pályáján veszítő Interé. A római derbin a Lazio három góllal verte városi riválisát, amelyet három pontra közelített meg.

Őrségváltás történt a Premier League-ben, a liverpooli derbi gól nélküli döntetlenje a Manchester Citynek kedvezett. Pep Guardiola együttese korábban a Bournemouth otthonában nyert egy góllal, s Jürgen Klopp gárdáját megelőzve minimális különbséggel vezeti a bajnokságot. Az észak-londoni derbin az Arsenallal remiző Tottenham hátránya tíz egység a City mögött, a Wembley Stadionban az ágyúsok a hajrában nyerhettek volna, de 1–1-nél Aubameyang büntetőjét megfogta Lloris. Az Arsenal elé bejött a Manchester United, amely a Southampton legyőzésével hangolt a PSG elleni BL-nyolcaddöntő visszavágójára, amelyet szerdán rendeznek. A Vörös Ördögök a kiesés szélére sodródtak, miután az Old Traffordon 2–0-ra alulmaradtak.

A Bundesligában a Bayern München utolérte a Borussia Dortmundot. Robert Lewandowskiék kihasználták, hogy a BvB meglepetésre egy pontot sem tudott szerezni az FC Augsburg vendégeként, Niko Kovac csapata a Borussia-Parkban 5–1 ütötte ki a Gladbachot. A Dortmundra amúgy kedden óriási kihívás vár a BL-ben, a 3–0-ra elbukott londoni odavágó után kellene fordítani a Tottenham ellen, nehéz, de nem lehetetlen küldetés.

Tovább folytatódott a Schalke gyenge sorozata, a királykékek sorozatban negyedik bajnokijukon maradtak nyeretlenek és közel állnak a kiesőzónához. Szalai Ádám gólpasszt adott, a Hoffenheim viszont alulmaradt Frankfurtban, míg Dárdai Pál Herthája hátrányból fordítva győzte le Berlinben a Mainzot.

A La Ligában egy gól döntött az el clasicón, Ivan Rakitic emelése három pontot ért az FC Barcelonának, amely pár nappal korábban a királykupából is kiejtette a Real Madridot.

A katalánokra próbál tapadni az Atlético Madrid, a fővárosiak Morata duplájával abszolválták a San Sebastian-i kiszállást. A Sevilla nem tud kijönni a gödörből, az andalúziai csapat vereséget szenvedett a Huescától, s már öt fordulója képtelen bajnokit nyerni. A Valencia öt egymást követő döntetlen után győzött a La Ligában, mégpedig a hullámzóan teljesítő Athletic Bilbao ellen. A Getafét és a Deportivo Alavést az első hatban találjuk, előbbi a Real Betist, utóbbi a Villarrealt fektette két vállra idegenben.               

Serie A, 26. forduló

SSC Napoli–Juventus FC 1–2
Atalanta BC–ACF Fiorentina 3–1
Genoa CFC–Frosinone Calcio 0–0
SPAL–UC Sampdoria 1–2
Udinese Calcio–Bologna FC 1909 2–1
Torino FC–ChievoVerona 3–0
SS Lazio–AS Roma 3–0
AC Milan–US Sassuolo 1–0
Empoli FC–Parma Calcio 1913 3–3
Cagliari Calcio–Internazionale Milano 2–1

Premier League, 29. forduló

Everton–Liverpool 0–0
Fulham–Chelsea 1–2
Watford–Leicester City 2–1
West Ham United–Newcastle United 2–0
AFC Bournemouth–Manchester City 0–1
Brighton and Hove Albion–Huddersfield Town 1–0
Burnley FC–Crystal Palace 1–3
Manchester United–Southampton 3–2
Wolverthampton Wanderers–Cardiff City 2–0
Tottenham Hotspur–Arsenal 1–1


Bundesliga, 24. forduló

WfL Wolfsburg–Werder Bremen 1–1
VfB Stuttgart–Hannover 96 5–1
Borussia Mönchengladbach–Bayer München 1–5
Bayer Leverkusen–SC Freiburg 2–0
Eintracht Frankfurt–TSG 1899 Hoffenheim 3–2
Hertha Berlin–1. FSV Mainz 2–1
FC Nürnberg–RB Leipzig 0–1
Schalke 04–Fortuna Düsseldorf 0–4
FC Augsburg–Borussia Dortmund 2–1

La Liga, 26. forduló

CD Leganés–Levante UD 1–0
Valencia CF–Athletic Bilbao 2–0
Real Sociedad–Atlético Madrid 0–2
Real Betis–Getafe CF 1–2
SD Eibar–Celta Vigo 1–0
Real Madrid–FC Barcelona 0–1
SD Huesca–Sevilla FC 2–1
Villarreal CF–Deportivo Alavés 1–2
RCD Espanyol–Real Valladolid 3–1
Rayo Vallecano–Girona FC 0–2

futballtopligákBundesligaLa LigaSerie APremier LeagueösszefoglalóJuventus Torino
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális