2024. március 29. péntekAuguszta

Bajnokok Ligája: lenyűgöző az Atlético hazai mérlege

MTI utolsó frissítés: 15:48 GMT +2, 2019. február 20.

Szerdán az Atlético Madrid–Juventus és a Schalke 04–Manchester City összecsapásokkal zárul a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonása.


A két párosítás közül egyértelműen előbbi végkimenetelére nehezebb tippelni, a két csapat az elmúlt öt szezon döntőjéből négyben is érdekelt volt, de mindkettő mindkétszer kikapott. A hazai pálya az Atlético Madridnak kedvez, ugyanis az 1996/97-es idény óta nem szenvedett vereséget saját közönsége előtt az egyenes kieséses szakaszban. Azóta a spanyol gárda 12 ilyen mérkőzést vívott, melyek közül hétszer nyer, ötször játszott döntetlent.

A Juventus mérlege felemás a spanyol csapatokkal szemben az oda-visszavágós párharcokban, kilencszer továbbjutott, hétszer pedig kiesett. 

fotó: Atlético de Madrid / Facebook

Számos játékosnak van közös múltja a két klubbal: a Juventusban az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo még a Real Madrid játékosaként 31 tétmérkőzésen lépett pályára az Atlético ellen, ezeken a találkozókon 22 gólt szerzett, többek között eredményes volt a 2014-es BL-döntőben, a 2016-os finálé 11-es párbajában is betalált, a 2017-es elődöntő első felvonásán pedig mesterhármast ért el.

Az Atlético nagy téli szerzeménye, Álvaro Morata 2014 és 2016 között 93 mérkőzésen 27 gólt szerzett a Juventus színeiben, a 2014/15-ös idényben az elődöntő mindkét felvonásán, illetve a Barcelonával szemben elveszített fináléban is eredményes volt.

A másik szerdai párharcban a Schalke összességében csak a múlt alapján reménykedhet minimálisan az angol bajnok és listavezető Manchester City elleni párharc sikerében, ugyanis a szigetországi klub korábban mindkét német riválisával szembeni európai kupapárharcát elbukta, az 1978/79-es idényben a Borussia Mönchengladbach, harminc évvel később pedig Hamburg ellen.

A két mérkőzés egyaránt 22 órakor kezdődik, a visszavágókat március 12-én rendezik.

Lehetséges kezdőcsapatok az uefa.com alapján

Atlético Madrid–Juventus 

Atlético: Oblak – Arias, Giménez, Godín, Filipe Luís – Níguez, Koke, Rodri, Lemar – Morata, Griezmann Nem játszhat: Hernández

Juventus: Szczesny – De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Bentancur, Pjanics, Matuidi – Dybala, Mandzukić, Ronaldo
Nem játszhat: Khedira, Douglas Costa
Kérdéses: Rugani

Schalke 04–Manchester City

Schalke: Nübel – Caligiuri, S. Sané, Nasztaszics, Oczipka – McKennie, Bentaleb, Matondo, Uth, Konopljanka – Burgstaller
Nem játszhat: Mascarell (eltiltás), Embolo, Schöpf
Kérdéses: Stambouli

City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Danilo – De Bruyne, Fernandinho, Bernardo – Sterling, Agüero, L. Sané
Nem játszhat: Mendy, Bravo, Gabriel Jesus, Stones
Kérdéses: Kompany

Manchester CityJuventus TorinoAtlético MadridUEFA Bajnokok Ligájafutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális