2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Majdnem mindent megúszott Kolozsváron az FC Hermannstadt

szerk. utolsó frissítés: 13:48 GMT +2, 2019. február 03.

A Kolozsvári CFR nem tudta kihasználni a FCSB botlását, a bordó mezes vasutasok az FC Hermannstadttal ikszeltek hazai pályán.


Újoncokkal találkozott szombaton az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokság éllovasa és második helyezettje, de egyik meccsen sem jött a papírforma: előbb a FCSB játszott 1–1-es döntetlent a Dunărea Călărași stadionjában, majd a Kolozsvári CFR ugyanezt az eredményt érte el fellegvári otthonában az FC Hermannstadt ellen. Antonio Conceicao csapatának megvolt az esélye, hogy kilenc pontra növelje előnyét üldözőjével szemben, a címvédő azonban hiába alakított ki összesen 17 gólszerzési lehetőséget, nem tudott Vasile Miriuță hősiesen védekező gárdája fölé kerekedni.

fotó: Dan Tăuțan - Kolozsvári CFR

A kolozsvári bajnokin a játék képével ellentétben a vendégek szereztek vezetést, a 29. percben Daniel Tătar szabadrúgásból csavart a hálóba. A hazaiak azonnal válaszolhattak volna, de a tizenhatos félköréből leadott Țucudean-ollózását bravúrosan szögletre tolta Cătălin Căbuz, aki szenzációs formában védett ezen az estén. Az FC Viitorultól kölcsönzött fiatal kapus a második félidő első perceiben tizenegyest hárított, kitalálta George Țucudean szándékát, majd Ciprian Deac ismétlésénél is a helyén volt.

A 63. percben Camora a kapufát találta el, a második próbálkozásnál pedig a nagyszebeniek egyik védője mentett a gólvonalról, ahogy az első félidőben Lang Ádám fejesénél is. A Hermannstadt védelme szűk húsz perccel a mérkőzés vége előtt kapitulált, Billel Omrani passzából Țucudean megszerezte szezonbeli 14. gólját, így egyedül vezeti a liga góllövőlistáját, a sajtóhírek szerint az MLS-be igazoló Mitriță (U Craiova) 13, míg Gnohere (FCSB) 11 találatnál jár.

A lefújás után Antonio Conceicao igazságtalannak nevezte az 1–1-es végeredményt, a portugál vezetőedző elmondta, csapata győzelmet érdemelt volna, s bár szomorú a döntetlen miatt, elégedett a fiúk játékával és büszke rájuk. Vasile Miriuță azt nyilatkozta, Románia legjobb csapatával mérkőztek, s a kiváló első félidő után a másodikban várható volt a CFR mezőnyfölénye. A vasutasok korábbi szakvezetője szerint a játékosai óriásit küzdöttek, elismerte ugyanakkor, hogy szerencsére is szükség volt a pontszerzéshez.

A játéknap délutáni mérkőzésén a FCSB sem tudott nyerni Călărași-on. A bukaresti piros-kékek Mihai Teja bemutatkozóján Dennis Man távoli kapáslövésével kerültek előnybe a 17. percben. Dan Alexa együttese még a szünet előtt egyenlített, Bălgrădean ajándékozta oda a labdát a sárga-kékeknek, akik lefordultak és a szenegáli Mediop Ndiaye révén büntették a kapus könnyelműségét. A második félidőben a FCSB-nek voltak nagyobb lehetőségei, ezek viszont kihasználatlanul maradtak. 

Teja a harmadik edző, akinek nem sikerült győzelemmel bemutatkoznia a 22. fordulóban, pénteken az Adrian Falub által felkészített Concordia Chiajna kikapott az FC Botoșani-tól, majd Eduard Iordănescu döntetlennel debütált a Medgyesi Gaz Metannál, amely az Astra Giurgiuval remizett.

A forduló eddigi négy mérkőzéséből három pontosztozkodással végződött, vasárnap 17 órától a Sepsi OSK az FC Voluntari vendégeként kerülhet közelebb a playoffhoz, este 20.00-tól a Viitorul és az U Craiova meccsel egymással. A hétfői zárómérkőzésen a Dinamo a Poli Iași-t fogadja.

Labdarúgó Liga 1, alapszakasz, 22. forduló

Szombati játéknap

Kolozsvári CFR–FC Hermannstadt 1–1 (0–1)
gól: George Țucudean (77.), Daniel Tătar (29.)          

CFR: Giedrius Arlauskis – Cristian Manea, Paulo Vinícius, Lang Ádám, Camora – Ciprian Deac, Mihai Bordeianu (Alexandru Ioniță 57.), Damjan Djokovic – Billel Omrani, George Țucudean, Alexandru Păun (Claudiu Petrila 66.). Edző: Antonio Conceicao.

Hermannstadt: Cătălin Căbuz – Biel Company (Petrișor Petrescu 36.), Alexandru Dandea, Răzvan Dâlbea, Ionuț Stoica, Daniel Tătar – Lucian Dumitriu, Pedro Moreira (Filip Jazvic 75.), Sergiu Popovici – Juvhel Tsoumou, Ștefan Blănaru (Nemanja Mijuskovic 57.). Edző: Vasile Miriuță.

Dunărea Călărași–FCSB 1–1 (1–1)
gól: Mediop Ndiaye (30.), ill. Dennis Man (17.)

Dunărea: Nicolae Calancea – Ștefan Vlădoiu, Alin Dobrosavlevici, Srdjan Luchin, Selim Ben Djemia (Abdelhakim Omrani 65.) – Georgian Honciu, Alexandru Bourceanu (Gabriel Simion 60.), Aymen Souda, Gaston Mendy – Najib Ammari (Alexandru Munteanu 75.), Mediop Ndiaye. Edző: Dan Alexa.

FCSB: Cristian Bălgrădean – Romario Benzar, Bogdan Planics, Lucian Filip, Júnior Morais – Dragoș Nedelcu, Adrian Stoian (Florentin Matei 51.) – Dennis Man, Florin Tănase (Harlem Gnohere 67.), Florinel Coman – Raul Rusescu (Olimpiu Moruțan 58.). Edző: Mihai Teja.

Korábbi eredmények

Concordia Chiajna–FC Botoșani 0–1 (0–0)
gól: Diego Fabbrini (72.)

Medgyesi Gaz Metan–Astra Giurgiu 1–1 (1–0)
gól: Nasser Chamed (45+1.), ill. Mihai Butean (66.)

További program

Vasárnap
17.00 FC Voluntari–Sepsi OSK
20.00 FC Viitorul–Universitatea Craiova

Hétfőn
20.00 Dinamo–Poli Iași

A bajnokság pillanatnyi állása - lpf.ro

FCSBFC HermannstadtKolozsvári CFRösszefoglalóLiga 1futballDunărea Călărași
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális