2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Sok gólt hozott az FC DAC 1904–FK Csíkszereda edzőmeccs

Lelátó utolsó frissítés: 22:40 GMT +2, 2019. február 02.

Gólgazdag edzőmérkőzést játszott szombaton az FK Csíkszereda a szlovák élvonalban második dunaszerdahelyi labdarúgócsapattal, az FC DAC 3–2-re nyert a törökországi Belekben rendezett felkészülési találkozón.


Az FK Csíkszereda 28 fős kerettel utazott el Antalyába, ahol négy próbajátékos – Szlobodan Lalics, Nemes Milán, László Csongor és Nikola Pantovics – is bizonyíthatja rátermettségét az edzői stábnak. A piros-feketék előbb a bosznia-hercegovinai Borac Banja Lukával mérkőztek meg Törökországban, a délszláv együttes 2–0 arányban jobbnak bizonyult a szerdai formaellenőrzőn.

Az eredeti program szerint csütörtökön az orosz másodosztályban szereplő Csertanovo Moszkva lett volna a következő ellenfél, de ez a meccs végül elmaradt.

Valentin Suciu legénysége szombaton a szlovák Fortuna Ligában 11–5–2-es mérleggel második FC DAC-val csapott össze Belekben. Az első hét percben három gólt hoztak össze a csapatok, előbb Bajkó Barna értékesített tizenegyest, ám a dunaszerdahelyiek gyorsan egyenlítettek – Kristian Kostrna büntetőjével –, majd Lukas Cmelik jól helyezett lövésével a vezetést is átvették. A DAC a 37. percig állt előnyben, ekkor Antal Barna szerzett labdát a sárga-kékek térfelén és a 18 éves szélső magabiztosan váltotta gólra ziccerét.

A második félidőben is sok helyzetet kialakítottak a felek, nagy lehetőségek maradtak ki mindkét oldalon. A 3–2-es végeredményt a csallóköziek frissen igazolt kameruni-cseh csatárja, Karsten Ayong állította be a 87. percben egy szép egyéni akcióval. Valentin Suciu összesen 19 játékosan adott lehetőséget az ötgólos szombati edzőmeccsen, míg a DAC-t irányító Peter Hyballa csak négyet cserélt.

A mérkőzést élőben közvetítette a szlovákiai labdarúgóklub YouToube-csatornája, amelyen egy összefoglalót is megosztottak:

Az FK Csíkszereda vasárnap az FK Vojvodinával játszik újabb meccset, az újvidékiek pillanatnyilag a nyolcadik helyet foglalják el a 16 csapatos szerb szuperligában. A tervek szerint február 7-én (csütörtökön) a szerb másodosztályban játszó TSC Bácskatopolya, két nappal később az ukrán Európa Liga-résztvevő, a Vorszkla Poltava lesz a székelyföldi együttese ellenfele.

Az FK Csíkszereda labdarúgói február 11-ig készülnek Törökországban a Románia Kupa negyeddöntőjére, illetve a bajnoki rajtra. Mint ismert, a kupában a címvédő Universitatea Craiova lesz a székelyföldi csapat ellenfele.

Felkészülési mérkőzés, Belek, Törökország

FC DAC 1904–FK Csíkszereda 3–2 (2–2)
gól: Kostrna (4., büntetőből), Cmelik (7.), Ayong (87.), ill. Bajkó (2., büntetőből), Antal (37.)

DAC: Adrián Slancik – Kristian Kostrna (Cesar Blackman 46.), Matus Maly (Souleymane Kone 67.), Csóka Dániel, Milan Simcak – Lukas Cmelik, Denis Baumgartner, Nagy László, Abdulrahman Taiwo (Karsten Ayong 46.) – Sztaniszlav Bilenkij, Kelemen Marko (67. Vida Máté). Edző: Peter Hyballa.

FK Csíkszereda: Bordás Dániel (Somogyi Pál 46.) – Aszalos Richárd (Majzik Adrián 46.), Mitra Szilárd, Szlobodan Lalics (Pál Kirstóf 46.), Nemes Milán (Casiadi Soma 46.) – Veres Szilárd, Eder Gonzalez (Jakab Róbert 46.) – Csegőldi Ottó (László Csongor 46.), Nikola Pantovics, Antal Barna (Papp Norbert 46.) – Bajkó Barna (Magyari Szilárd 46.). Edző: Valentin Suciu.

Nyitókép: Lelkes Ernő/fcdac.sk

futballfelkészülésFK CsíkszeredaFC DAC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális