2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Csak a Gyergyói HK járt sikerrel az erdélyi csapatok közül

Lelátó utolsó frissítés: 19:36 GMT +2, 2019. február 02.

A Budapesten vendégszereplő három erdélyi csapat közül egyedül az alsóházban érdekelt Gyergyói HK tudott nyerni pénteken a jégkorong Erste Liga középszakaszában. A piros-fehérek a Tüskecsarnokból vitték el a pontokat, miközben a Csíkszeredai Sportklubot az UTE, a Brassói Coronát az FTC-Telekom győzte le.


A bajnoki címre pályázó Sportklub nem várja túl jó előjelekkel az FTC elleni vasárnapi csúcsrangadót. A kék-fehérek a második helyről, a zöld-fehérek mögött hárompontos lemaradással kezdték a középszakaszt, s bár két hazai győzelemmel rajtoltak a felsőházban, a megkezdett sorozatot nem tudták folytatni a magyarországi túrán.

A Debrecenben elszenvedett minimális különbségű vereség után pénteken az Újpesti Jégcsarnokban sem szerzett pontot a csíkszeredai csapat. Ezúttal is egy találat döntött. A kiélezett, izgalmas küzdelemben a lilák 67 másodperccel a vége előtt voltak eredményesek, a kanadai Taylor Stefishen lőtte a mérkőzés egyetlen gólja.

Becze Tihamérék jelen pillanatban öt pontra állnak az egy meccsel kevesebbet játszott Fraditól, ráadásul a vasárnapi rangadón az FTC lesz a házigazda, és a Sportklubnak a szezon eddigi részében idegenben nem ment a rivális ellen. A székely alakultnak ugyanakkor hátra is kell figyelni, hiszen az UTE egy pontra közelített.

A felsőház másik erdélyi csapata, a Brassói Corona szintén két meccset veszített el egymás után. A sárga-kékek csütörtökön 7–0-s pofonba szaladtak bele Újpesten, s bár a Pesterzsébeti Jégcsarnokban már sokkal jobban hokiztak, végül nem tudtak meglepetést okozni a Ferencváros ellen. A vendégek kétszer egyenlítettek, majd a házi pontkirály Jereme Tendler emberelőnyös góljával a második harmad végén fordítottak. Az utolsó felvonás során viszont csak a házigazdák találtak be: Nagy Gergő bombagóllal módosította 3–3 az állást, majd az 56. percben Brett Switzer lövésével újra vezetett a Fradi, és a győzelmet pedig Rafaj Attila tette biztossá.

Szergej Peretyagin, a brassóiak egyik orosz védője nehezen viselte a vereséget, a KHL-ben több száz mérkőzést játszó légiósa a mérkőzés végén ironikusan megtapsolta a játékvezetők tevékenységét. A 34 éves hátvéd cserében végleges fegyelmi büntetést kapott, de az eltiltást megúszta, a liga fegyelmi bizottság nem alkalmazott további szankciókat ellene.

A Brassói Corona játékosai vasárnap a DEAC pályáján lépnek jégre, győzelem esetén megléphetnek hat pontra az egy meccsel kevesebbet játszó debreceniektől, ha viszont vereséget szenvednek a rendes játékidőben, a DEAC feljön a negyedik helyre.

Az alsóházban a Gyergyói HK kijavította a szerdai csatavesztést, amikor is a Fehérvári Titánok 3–1-re nyertek saját közönségük előtt. A székelyföldi csapat a budapesti Tüskecsarnokban begyűjtötte mindhárom pontot a Hokiklub Budapest ellen. A GyHK győztes gólját az NHL-ben is megfordult Pavel Vorobjev jegyezte, a gyergyóiaktól még Elekes Darabont Hunor, a HK Budapestől pedig a csíkszeredai Szopos Ottó volt eredményes. Egyre biztosabb, hogy a Gyergyói Hoki Klub bejut a rájátszásba, egyedül csak az utolsó kiadó hely kérdéses, ezért négy csapat is versenyben van még.    

    

Jégkorong Erste Liga, középszakasz

Pénteki eredmények

Felsőház

FTC-Telekom–Brassói Corona 5–3 (1:1, 1:2, 3:0)
gól: Pavuk Attila (1.), Brett Switzer (23., 56.), Nagy Gergő (47., emberelőny), Rafaj Attila (60., emberelőny), ill. Zsók Levente (15.), Mihály Árpád (31.), Jereme Tendler (39., emberelőny)
kapura lövések: 46–33
kiállítások: 8, ill. 34 (ebből Szergej Peretyagin 20 – végleges fegyelmi büntetés) perc

UTE–Csíkszeredai Sportklub 1–0 (0:0, 0:0, 1:0)
gól: Taylor Stefishen (59.)
kapura lövések: 43–27
kiállítások: 18 (ebből Phil Kiss 10 – fegyelmi büntetés), ill. 10 perc

1. FTC-Telekom 14 pont (3 mérkőzés), 2. Csíkszeredai Sportklub 9 (4), 3. UTE 8 (4), 4. Brassó 5 (4), DEAC 3 (3). Az alapszakaszból hozott bónuszpontok: FTC +6, Sportklub +3, Brassó +2, UTE +1.

Alsóház

Hokiklub Budapest–Gyergyói HK 1–2 (1:1, 0:1, 0:0)
gól: Szopos Ottó (9.), ill. Elekes Darabont Hunor (11.), Pavel Vorobjev (40., emberhátrány)
kapura lövések: 42–34
kiállítások: 8, ill. 14 perc

1. Fehérvári Titánok 18 pont (5 mérkőzés), 2. Gyergyói HK 13 (4), 3. EV Vienna Capitals II 8 (5), 4. Hokiklub Budapest 6 (4), 5. Schiller-Vasas HC 2 (3), 6. Dunaújvárosi Acélbikák 2 (3). Az alapszakaszból hozott bónuszpontok: Titánok +6, GyHK +4, DAB +2, Capitals II +1

További program

Szombaton (február 2-án)
19.00 Dunaújvárosi Acélbikák–Schiller-Vasas HC

Vasárnap (február 3-án)
19.00 FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub
19.30 DEAC–Brassói Corona
19.00 Dunaújvárosi Acélbikák–Gyergyói HK

Nyitókép: Gyergyói Hoki Klub/Facebook

összefoglalóBrassói CoronaCsíkszeredai SportklubGyergyói Hoki KlubErste Ligajégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális