2024. március 29. péntekAuguszta

Női kézi BL: súlyos bukaresti vereség Győrben

MTI utolsó frissítés: 14:28 GMT +2, 2019. január 27.

A címvédő Győri Audi ETO KC szombaton 36-27-re legyőzte a román CSM Bucuresti csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában.


A hazaiaktól Görbicz Anita influenzás megbetegedés, a brazil Eduarda Amorim bokaszalag-szakadás, a norvég Nora Mörk pedig térdműtét miatt hiányzott. A bukarestieknél Cristina Neagu és a norvég Amanda Kurtovic egyaránt súlyos térdsérülés miatt nem játszhatott.

A Szeged és a Székelyudvarhelyi KC férficsapatának korábbi, a CSM București jelenlegi vezetőedzője, Dragan Djukic már a hatodik percben időt kért, mert a vendégek nem találták a nyitott védekezés ellenszerét, támadásban nem voltak kellően pontosak (4-1). A folytatásban is fölényben volt a címvédő, de miután védekezést váltott, a bukarestiek Andrea Lekic vezérletével némileg felzárkóztak.

A szünetben a hazaiak már hét góllal jobban álltak, mert Crina Pintea jóvoltából kihasználták ellenfelük létszámfölényes játékát, és több gólt is dobtak az üresen hagyott kapuba.

fotó: MTI/Krizsán Csaba

A második felvonás elején a CSM védekezett jobban, de ezt támadásban nem tudta kamatoztatni, részben azért, mert a francia Amandine Leynaud bravúrosan védett. A meccs háromnegyedénél már tíz találat volt a különbség, de a győriek örömét beárnyékolta, hogy Fodor Csenge az ötödik gólja után kivált a játékból, a 19 éves szélsőnek a lába és a válla is megsérült.

A hajrában csupán a különbség volt a kérdés, és a gyorsabb kézilabdát játszó hazaiak végül kilenc találattal nyertek.

A hazaiaknál Crina Pintea kilenc lövésből kilenc gólt szerzett, míg a CSM București legeredményesebb játékosa a szerb Andrea Lekic volt, aki 15 próbálkozásból nyolc gólt dobott.

Az ugyancsak a 2. csoportban szereplő Ferencváros vasárnap a német bajnok Thüringer HC vendége lesz, jövő szombaton pedig egymással találkozik a két magyar csapat Érden.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő

1. forduló, 2. csoport:

Győri Audi ETO KC-CSM București 36-27 (22-15)
gólszerzők: Crina Pintea 9, Jana Knedlikova 5, Fodor Csenge 5, Nycke Groot 5, Stine Bredal Oftedal 3, Veronica Kristiansen 3, Anne Mette Hansen 2, Tomori Zsuzsanna 2, Afentáler Sára 1, Kari Brattset 1, ill. Andrea Lekic 8, Jovanka Radicevic 6, Elizabeth Omoregie 4, Barbara Lazovic 3, Dragana Cvijic 2, Iulia Curea 1, Oana Manea 1, Nathalie Hagman 1, Majd Mehmedovic 1.

CSM BucureștiGyőri ETO kézi BLkézilabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális