2024. március 29. péntekAuguszta

Bemutatták Edi Iordănescut, a Medgyesi Gaz Metan új menedzserét

Lelátó utolsó frissítés: 22:57 GMT +2, 2019. január 07.

Megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját a Medgyesi Gaz Metan labdarúgóklub új szakmai vezetője, aki nem más, mint a szezont még a Kolozsvári CFR vezetőedzőjeként kezdő Edward Iordănescu.


A 40 éves bukaresti szakember a FCSB-hez távozó Mihai Teja helyét veszi át a klubnál. Iordănescu azonban nem csupán az edzői feladatokat fogja ellátni, angol mintára menedzsernek nevezték ki. Ioan Mărginean klubelnök elmondta, Iordănescu nemcsak az első számú csapatot, hanem az egyesület teljes szakmai munkáját vezetheti.

fotó: gaz-metan-medias.ro

A Kolozsvári CFR-től három tétmérkőzés után menesztett tréner elárulta, az utóbbi időben külföldi klubok vezetőivel tárgyalt, de mivel kellően vonzónak találta a medgyesi projektet, amelynek az anyagi háttere is biztosított, elvállalta a kihívást.

Iordănescu másfél évre szóló szerződést írt alá a Gaz Metannál, amely a nyolcadik helyről várja az élvonalbeli bajnokság februári folytatását. Az új menedzser reményét fejezte ki, hogy sikerül visszakapaszkodni a playoff-helyek egyikére – új csapata a 11. fordulóban még a tabella harmadik helyén állt.

A Szeben megyei együttes az alapszakasz hátralevő öt fordulójában az Astra Giurgiuval, a Sepsi OSK-val és a Dunărea Călărași-sal hazai pályán, a Poli Iași és az FC Botoșani gárdájával idegenben mérkőzik meg.

Ami a játékosállományt illeti, Alexandru Buziuc és Mihai Stancu már nem tagja a keretnek, érkezett viszont a FCSB-től a jobbhátvéd Marian Pleașcă, aki legutóbb az FC Voluntari-nál volt kölcsönben, ugyanakkor a Kolozsvári CFR-rel sikerült megegyezni Sebastian Mailat kölcsönvételéről. Iordănescu a 21 éves temesvári szélsővel a bajnoknál, míg a caracali hátvéddel a Pandurii Tg. Jiunál dolgozott együtt.

A Medgyesi Gaz Metan labdarúgóinak hétfőn Edward Iordănescu megtartotta az év első edzését. A csapat szombaton Antalyába utazik, a január 26-ig tartó törökországi edzőtáborozás során a medgyesiek az OTP Bank Ligát vezető Ferencvárosi TC-vel, az azeri Neftcsi Bakuval, a dél-koreai Tedzson Citizen FC-vel, valamint az ukrán FK Mariupollal is összecsapnak.

Edward IordănescuMedgyesi Gaz MetanLiga 1futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális