2019. június 24. hétfõIván

Újra jégen a kupagyőztes Csíkszeredai Sportklub

Közlemény / Lelátó utolsó frissítés: 12:58 GMT +2, 2019. január 04.

Közel két héttel a Románia Kupa-diadalt követően a Csíkszeredai Sportklub ismét hivatalos mérkőzésen lép jégre, ezúttal a jégkorong Erste Ligában. A friss kupagyőztes csapatra rögtön két nagyon nehéz ellenfél vár az Újpest, illetve a Dunaújváros révén. És ez még csak a kezdet.


A hajrához érkezett az Erste Liga alapszakasza, hiszen az év első hónapjában lejárnak az oda-visszavágó körök és kiderül, mely csapatok kerülnek a felsőházba és melyek az alsóházba. A Csíkszeredai Sportklub a januárt rögtön két nehéz ellenféllel nyitja meg. Előbb az Újpest, majd a Dunaújvárosi Acélbikák csapata érkezik.

Mindkét alakulat hektikus játékot mutatott az elmúlt időszakban. Míg a Sportklub RK-győzelmet ünnepelt, addig az Újpest szerre hozta a meccseit az Erste Ligában, de a lila-fehérek épp a legutóbbi fordulóban szenvedtek meglepő szétlövéses vereséget az utolsó Vasastól. A Dunaújváros épp ellenkező pályát futott be, hiszen fájóbbnál fájóbb vereségeket követően hatalmas meglepetésre legyőzték a Ferencvárost. A győzelem kitartott még a Vasas ellen, hogy a hétvégén hazai környezetben fejet hajtsanak a Fehérvári Titánok előtt.

A kék-fehérek a kupasiker után nem játszottak hivatalos mérkőzést, közel két hét után lesz tétmeccsük. Don MacAdam vezetőedző pedig alaposan össze kell rázza a srácokat, hogy újra felvegyék a ritmust. Ráadásul két olyan ellenféllel szemben, akik bizonyítani és javítani akarnak. Előbbiek a dobogóra vágynak, míg utóbbiak a felsőházi rájátszásra.

Ugyanakkor a Sportklub vezetőedzőjének egyáltalán nem lesz könnyű dolga a januári hónapban, hiszen nem kevesebb mint 14 meccsen kell harcba vigye a legénységet.

„Hosszú szünet után két nagyon nehéz meccsünk lesz. Gecse Hugó és Antal Zsombor továbbra is sérüléssel küszködik, így ők nem tudnak a csapat segítségére lenni. Mindkét csapat sokat korcsolyázik és ütközik, ismerjük őket, de mi a saját játékunkkal akarunk foglalkozni. Egyelőre csak az Újpest elleni mérkőzésre koncentrálunk” – fogalmazott Hozó Levente, a csapat másodedzője.

A pénteki Újpest, illetve a vasárnapi Dunaújváros elleni találkozó egyaránt 18 óra 30 perctől kezdődik.

A Sportklubhoz hasonlóan a Gyergyói HK is hazai mérkőzésekkel folytatja az alapszakaszt, Gyergyószentmiklóson pénteken a Dunaújvárosi Acélbikák, vasárnap az Újpest vendégeskedik, majd kedden székely rangadót rendeznek a GyHK otthonában. A harmadik erdélyi csapat, a Brassói Corona Magyarországon és Ausztriában túrázik, pénteken a Hokiklub Budapest, vasárnap az EV Vienna Capitals II, hétfőn pedig a listavezető FTC-Telekom lesz a sárga-kékek ellenfele.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz

Pénteken
18.30 Gyergyói HK–Dunaújvárosi Acélbikák
18.30 Csíkszeredai Sportklub–Újpesti TE
19.40 Schiller-Vasas HC–EV Vienna Capitals II
19.40 Hokiklub Budapest–Brassói Corona

Vasárnap
18.30 Csíkszeredai Sportklub–Dunaújvárosi Acélbikák
18.30 Gyergyói HK–Újpesti TE
18.50 EV Vienna Capitals II–Brassói Corona
19.00 FTC-Telekom–Fehérvári Titánok
19.30 DEAC–Hokiklub Budapest

Hétfőn
19.40 Hokiklub Budapest–Schiller-Vasas HC
21.00 FTC-Telekom–Brassói Corona

Kedden
18.30 Gyergyói HK–Csíkszeredai Sportklub
19.30 Fehérvári Titánok–DEAC

A bajnokság állása
1. FTC 81 pont (34 meccs), 2. Sportklub 70 (31), 3. DEAC 69 (34), 4. UTE 67 (34), 5. Brassó 65 (31), 6. DAB 48 (34), 7. GyHK 44 (31), 8. Titánok 43 (33), 9. Capitals II 29 (34), 10. HKB 14 (33), 11. Vasas 13 (33)
Teljes tabella ITT.

Erste LigaCsíkszeredai Sportklubjégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális