2019. október 15. keddTeréz

Behúzta a rangadót és növelte előnyét a ligaelső Sportklub

Közlemény / Lelátó utolsó frissítés: 22:28 GMT +2, 2018. december 01.

Csúcsrangadót rendeztek a jégkorong Erste Ligában, a Csíkszeredai Sportklub péntek este az FTC-Telekomot fogadta és győzte le 3–2-re. A kék-fehérek jelenleg hat ponttal jobbak a két meccsel kevesebbet játszó zöld-fehér üldözőjüknél.


Telt ház és remek hangulat várt a csapatokra a Vákár Lajos Műjégpályán, ahol némi meglepetésre talán, de a felek nem rontottak egymásnak. Sőt a tempó sem volt a korábbi mérkőzéseken látott. Ez magával hozta azt is az első húsz percre, hogy igazán komoly helyzetek egyik oldalon sem alakultak ki és ami volt, azt a kapusok remekül megoldották.

fotó: Csíkszeredai Sportklub

A második felvonás elejét viszont nagyon elkapta a Ferencváros. A csíki csapat hibáiból élve előbb Fitzgerald kétszer is, majd Tóth Adrián került ziccerbe, ám Lundström remekelt a kapuban. A zöld-fehér fölény tovább nőtt a továbbiakban, ezzel viszont nem tudtak élni a vendégek. Egyenlő létszám mellett Hozó Levente tanítványai átvették a játék irányítását, hogy a 26. percben emberelőnyben Papp Szabolcs szerezze meg a vezető találatot.

Alig egy perc múlva Jászai eladott korongjával Panov ugrott ki, de a korong a felső vason csattant, hiába kért videóbírózást a közönség. Támadásban maradt a hazai csapat és újabb ordító helyzetek jöttek: előbb Valchar, majd emberelőnyben Részegh Tamás rontott ziccert szemtől-szembe Arannyal és a sort Antal zárta.

Nagyon felborult a pálya és némi meglepetésre, a játék képével ellentétben ekkor egyenlített a budapesti alakulat. Egy kidobott korong után Lundström elütött a pakk fölött és az üresen maradt kapuba végül Nagy Gergő talált be. A bekapott gólra azonnal válaszolhatott volna a Sportklub, de Bíró Arannyal szemben a kapus fejvédőjét találta el. Az utolsó percek csapkodó hokit hoztak már.

Az utolsó felvonás elején a hazaiak hamar visszavették a vezetést, miután egy áthúzódó emberelőnyt Rokaly Norbert váltott gólra. Továbbra is a kék-fehékre uralták játékot, a 44. percben pedig Panov ünnepelt gólt, hogy újabb videóbírózás következzen és érvénytelenítsék a találatát. Három perc múlva viszont Taratuhin már érvényes gólt szerzett, bár a játékvezetők ezt is visszanézték Fodor Szabolcs kérésére, aki kislest reklamált a helyzetnél.

Az utolsó tíz percre ráfordulva a vendégek átvették a játék irányítását. Az 53. percben Nagy Gergő remekül ért bele a kapu előterébe Karmeniemi kékvonalas lövésébe és a korong a hálóba került. Nem állt le a Fradi, de a hazai csapat hősiesen védekezett és végül behúzta a győzelmet.

A mérkőzés túlnyomó részében a Sportklub jobban játszott és megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A csíkiak a tabella élén hat egységgel jobbak a második helyzett zöld-fehéreknél, igaz az éllovas két meccsel többet játszott, mint az FTC.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz, 12. játékhét

Csíkszeredai Sportklub–FTC-Telekom 3–2 (0:0, 1:1, 2:1)
gól: Papp Szabolcs (26., emberelőny), Rokaly Norbert (42., emberelőny), Andrej Taratuhin (47.), illetve Nagy Gergő (34., 53.)
lövések: 36–39
kiállítások: 8, ill. 18 perc

Edzői nyilatkozatok

Hozó Levente, Csíkszeredai Sportklub: „Amit megbeszéltünk a srácokkal azt mind betartották, odafigyeltünk az apró részletekre, nem adtunk nagy tereket számukra. Az idei szezon egyik legjobb meccsét játszottuk, rengeteg kihagyott helyzettel, amelynek is köszönhetően a vége egy picit szoros lett, de ilyen egy rangadó. Le az összes kalapokkal a fiúk előtt, mindent megtettek a győzelem érdekében.”

Fodor Szabolcs, FTC: „Az a legnagyobb pozitívum számunkra, hogy nem adtuk fel egy másodpercre sem és végig küzdöttünk, hittünk abban, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe. Meg is volt a végén a lehetőség, nagyot küzdöttünk és most ez a legfontosabb. Reméljük majd itt is be fognak menni a helyzetek, öt perccel vagy két perccel a vége előtt. Büszke vagyok a srácokra, hogy küzdöttek végig.”

Pénteken még négy mérkőzést rendeztek az Erste Ligában. A Gyergyói HK csütörtökön nagy csatában győzött a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában, Vitali Donika együttese háromszor is egyenlíteni tudott, majd Roman Tománek 1:12-vel a vége előtt bevágta a három pontot jelentő gólt. A GyHK-nak másnap már nem sikerült a pontszerzés Székesfehérváron, ahol a Titánok magabiztosan nyertek. Tománek ezen a mérkőzésen is szerzett egy késői emberfóros gólt, a meccs addigra viszon már elúszott, 4–1-re nyertek a hazaiak.

Az Acélbikák nem tudták rendezni a sorokat, Azariék rendkívül meglepő és súlyos vereségbe szaladtak bele Bécsben, ahol a Vienna Capitals II hétgólos sikert aratott ellenük. A fiatal osztrák gárda 6:1-re nyerte a második harmadot, kiütés lett a vége. A DEAC szintén tíz gól fölé jutott a Hokiklub Budapesttel szemben, ez azonban nem sorolható a meglepetéskategóriába – ahogy az UTE sikere sem, a lila-fehére a Vasas Jégcentrumban hozták a kötelezőt.

Eredmények:

DEAC–Hokiklub Budapest 10–1 (3:0, 3:1, 4:0)
Schiller-Vasas HC–UTE 1–4 (0:1, 1:1, 0:2)
Fehérvári Titánok–Gyergyói HK 4–1 (0:0, 1:0, 3:1)
EV Vienna Capitals II–Dunaújvárosi Acélbikák 11:4 (4:2, 6:1, 1:1)

A bajnokság állása: 1. Sportklub 66 pont (27 mérkőzés), 2. FTC 60 (25), 3. Brassó 56 (27), 4. DEAC 47 (25), 5. UTE 45 (24), 6. GyHK 40 (27), 7. DAB 32 (24), 8. Titánok 28 (25), 9. Capitals II 20 (25), 10. HKB 24 (14), 11. Vasas 6 (23).

jégkorongErste LigaCsíkszeredai Sportklub
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális