2019. május 20. hétfõBernát, Felícia

A Sportklub tönkreverte a Gyergyói HK-t Csíkszeredában

Lelátó utolsó frissítés: 14:45 GMT +2, 2018. október 30.

Rangadónak indult, kiütéses hazai győzelem lett belőle. A Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az elmúlt meccsekkel ellentétben teljesen más felfogásban állt fel a jégre és ez meglátszott a teljesítményen, még akkor is, ha túlzónak bizonyulhat a kilencgólos siker a Gyergyói Hoki Klub ellen.


A Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói Hoki Klub is úgy várta az egymás elleni dupla fontosságú rangadót, hogy a legutóbbi erste ligás meccsükön vereséget szenvedtek a DEAC-tól, bár nem játszottak rosszul.

fotó: Csíkszeredai Sportklub 

A Sportklub sokkal határozottabban kezdte a meccset és már a harmadik percben a gól közelébe kerül Alekszej Mihnov, illetve Fodor Csanád révén. Az első vendégakció Góga Attila nevéhez fűződött a nyolcadik percben. A folytatásban is inkább a hazai csapat akarata érvényesült, bár a helyzetek nem igazán jöttek. Az első gólt végül egy emberelőnyös szituáció hozta meg. Konsztantyin Panov előbb kihagyott egy ziccert, másodjára viszont már nem hibázott, 1–0 állt az eredményjelzőn az első harmad után.

A második felvonás hazai rohamokkal kezdődött. Előbb egy kontra végén Becze Tihamér hagyott ki ziccert, majd kis időre rá Salló Alpár lőtt Ruczuj Gellért lábai között a hálóba. A gól megfogta a vendégalakulatot és újfent Fodor és Mihnov kerültek helyzetbe. Ezt követően rendezni tudták a vendégek a soraikat és ők domináltak, de lövésekig nem igazán jutottak. Ez viszont azzal járt, hogy hátul sebezhetőbbeké váltak. És a Sportklub mesterien érzett erre rá. A meccs második felében a hazaiak újra átvették a játék irányítását és ezúttal a gólok is jöttek. Antal Zsombor, Radim Valchar és Bíró Tamás iratkozott fel a góllövőlistára, gyakorlatilag eldöntve a meccs sorsát.

Az utolsó felvonásra nem tudott újítani a Gyergyói Hoki Klub és ez egy súlyos vereséget eredményezett. A harmad első felében két és fél perc alatt további négy gólt szerezve jégbe döngölték a soros ellenfelet a csíkiak, a vereség duplán fájó lehetett, hiszen a végeredmény az Erste Liga mellett a román pontvadászatba is számított.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz, nyolcadik játékhét

Héftői játéknap

Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói Hoki Klub 9–0 (1:0, 4:0, 4:0)
gól: Konsztantyin Panov (14.), Salló Alpár (22.), Antal Zsombor (33.), Radim Valchar (37., 45.), Bíró Tamás (39.), Alekszej Mihnov (46.), Györfy Tihamér (47.), Rokaly Norbert (47.)
kapura lövések: 42–30
kiállítások: 6, ill. 20 (Makszim Vesutkin – fegyelmi büntetés) perc

Mestermérleg

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: Az utóbbi meccseken nem találtuk a góllövéshez vető utat. Igyekeztünk a csapattal ezt átbeszélni, hiszen sok időnk nem volt edzésekre. Arra kértük a játékosokat, hogy sokkal többet lőjenek kapura, illetve legyenek agresszívebbek és ezt ma tökéletesen véghezvitték.

Vitalij Donika, Gyergyói Hoki Klub: Volt egy mondhatni jó meccsünk a Debrecen ellen, bár veszítettünk. Azon a meccsen minden megvolt ahhoz, hogy akár nyerjünk is. Ma viszont nem tudom, mi történt. Egy harmadot hokiztunk, a másik kettőben szinte semmit. Nem tartottuk magunkat az előre betervezettekhez, fegyelmezetlenek voltunk és ez egy 9–0-s vereséget eredményezett.

A magyar bázisú bajnokságban az FTC-Telekom vasárnap 5–4-re verte hazai pályán a Vienna Capitals farmcsapatát és ezzel átvette a liga első helyét a szabadnapos Sportklubtól. A zöld-fehérek hétfőn megtartották a vezetőpozíciót, miután behúzták az Újpesti TE elleni gólszegény derbit. Fodor Szabolcs együttese elképesztő győzelmi sorozatban van, a Ferencváros 15 sikert kapcsolt össze, ebből 12 a rendes játékidőben, három hosszabbításos meccsen született.

A tabellán jelenleg a Brassói Corona a harmadik, tíz ponttal az FTC és kilenccel a Sportklub mögött. A brassói csapat szezonbeli harmadik túráját ötgólos vereséggel kezdte Székesfehérváron, de a Hokiklub Budapest ellen javítottak a sárga-kékek, majd sikkerel jártak az UTE és Vasas pályáján is. A Corona most két egységgel jobb a DEAC-nál, a debreceniek azonban két meccsel kevesebbet játszottak.

További hétfői eredmények

FTC-Telekom–UTE 2–0 (1:0, 1:0, 0:0)
gól: Roczanov Dezső (11.), Braden Walls (39.)
kapura lövések: 35–28
kiállítások: 35 (Hegyi Ádám – végleges fegyelmi büntetés), ill. 18 perc

Fehérvári Titánok–Hokiklub Budapest 2–5 (1:2, 0:1, 1:2)
gól: Mark Bennett (18.), Reiter Attila (60.) / Michal Satek (1.), Szűcs István (10.), Szécsi Patrik (28., kettős emberelőny), Egyed Márk (48., emberelőny), Lakatos Levente (55.)
kapura lövések: 35–33
kiállítások: 10, ill. 26 (Csíki Zoltán – fegyelmi büntetés) perc

Schiller-Vasas HC–Brassói Corona 1–4 (0:2, 0:1, 1:1)
gól: Bugár Gábor (51.) / Andrei Vasile (7.), Garrett Clarke (12.), Jereme Tendler (29., emberhátrány, 47.)
kapura lövések: 25–43
kiállítások: 10, ill. 22 (Bíró Gergő – fegyelmi büntetés) perc

A bajnokság állása: 1. FTC 46 pont (18 mérkőzés), 2. Sportklub 45 p. (19 m.), 3. Brassó 36 p. (19 m.), 4. DEAC 34 p. (17 m.), 5. UTE 27 p. (16 m.), 6. DAB 25 p. (15 m.), 7. Titánok 20 p. (16 m.), 8. Gyergyói HK 16 p. (17 m.), 9. Capitals II 11 p. (15), 10. HKB 11 p. (16), 11. Vasas 5p. (16)

jégkorongErste LigaCsíkszeredai SportklubGyergyói Hoki Klub
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális