2024. március 29. péntekAuguszta

A Barcelona mészárlást tartott a clasicón – topligás összefoglaló

Szén Sándor Szén Sándor utolsó frissítés: 18:47 GMT +2, 2018. október 30.

Sokáig emlékezetes hétvégét hagytunk a hátunk mögött a labdarúgás szempontjából, ám sajnos nem csupán pozitív értelemben. A West Ham elleni meccs után ugyanis életét vesztette a Leicester City thaiföldi tulajdonosa, Vichai Srivaddhanaprabha. A teljes futballvilágot sokkolló tragédia árnyékában közben tovább zajlik a kiélezett versenyfutás a Premier League-ben, a Real Madrid válságára pedig lassan szavakat sem találni.


A Premier League világát a döbbenet uralja most, a Leicester City csodatevő klubtulajdonosa azon a helikopteren utazott, amely a felszállást követően a stadion melletti parkolóra zuhant. A Rókák a West Ham ellen zárták a szombati játéknapot, az 1-1-es döntetlent követően pedig megtörtént a felfoghatatlan tragédia. A thaiföldi üzletember mellett a helikopter-balesetben négy másik ember vesztette életét. Az már most biztos, hogy a csapat következő két mérkőzését elhalasztották, a futball most teljesen háttérbe szorul a csapat háza táján.

Embed from Getty Images

A többieknek persze, bármilyen nehéz is lehet, menni kell előre, ez pedig egyelőre sokaknak remekül megy. A Liverpool-Chelsea-City hármas ugyanis nem csak hogy megy előre, egyenesen hasít. A Vörösök a Cardiffot ütötték ki, míg a londoniak a Burnley-t tömték ki saját otthonában, a Manchester City pedig a Tottenhamet győzte le egy korai góllal.

A futball leghíresebb összecsapását rendezték a hétvégén, a játék azonban nem tükrözte a találkozó rangadó jellegét. Az El Clasico fölényes Barcelona-győzelemmel ért véget, a katalánok nem elégedtek meg egy kegyelemdöféssel, valósággal lemészárolták a sok sebből vérző ellenfelet. Julen Lopeteguei munkáját már megköszönték, a Real Madrid jelenleg a kilencedik helyen áll, közelebb a kiesőzónához, mint az első pozícióhoz.

Embed from Getty Images

Eközben tovább tart az alavesi csoda, de a Valladolid sem szégyenkezhet eddigi teljesítményével. A Sevilla, valamint az Atlético hozta a kötelezőt, és próbál tapadni a Barcára.

Németországban megtorpant a bombaformában játszó Dortmund, a Darazsakat Dárdaiék késztették megállásra. A dortmundiak impozáns sorozatának végét a Hertha elleni döntetlen jelenti, a gödörből kikecmergett Bayern pedig a Mainz elleni győzelemnek köszönhetően két pontra jött fel az ősi rivális nyakára. Ugyanezt megtehette volna a Mönchengladbach is, amennyiben meglepetésre nem kapott volna ki a Freiburg otthonában a nyitómeccsen.

Szalaiék kíméletlenül elbántak a Stuttgarttal, de a forduló legnagyobb kiütését a Bayer Leverkusen szállította, a Gyógyszergyáriak a Werder Bremen kapuját hat alaklommal vették be.

Cristiano Ronaldo lassan a Juventusban is hasonló vezérszerepet kezd betölteni, mint a Real Madridnál, a Zebrák ezúttal neki köszönhették a győzelmet. A szünetben még bajban voltak a torinóiak, ám a portugál a második félidőben egy duplával megfordította a meccset. Az utóbbi évek legkitartóbb Juve-üldözői, a Roma és a Napoli egymással meccseltek, a párharc döntetlennel ért véget.

A Milan fordulatos meccsen verte a Sampdoriát, ami jelen helyzetében már komoly sikernek tekinthető. A forduló rangadóját Rómában játszották, ahol az Inter vendégjátékában nem volt sok köszönet, a Lazio simán, 0:3-ra bukta el a találkozót.

Premeir League, 10. forduló

Brighton–Wolverhampton 1-0
Fulham–Bournemouth 0-3
Liverpool–Cardiff 4-1
Southampton–Newcastle 0-0
Watford–Huddersfield 3-0
Leicester City–West Ham 1-1
Burnley–Chelsea 0-4
Crystal Palace–Arsenal 2-2
Manchester United–Everton 2-1
Tottenham Hotspur–Manchester City 0-1

La Liga, 10. forduló

Valladolid–Espanyol 1-1
Girona–Rayo Vallecano 2-1
Athletic Bilbao–Valencia 0-0
Celta Vigo–Eibar 4-0
Levante–Leganes 2-0
Atletico Madrid–Real Sociedad 2-0
Getafe–Betis 2-0
Barcelona–Real Madrid 5-1
Alaves–Villareal 2-1
Sevilla–Huesca 2-1

Bundesliga, 9. forduló

Freiburg–Mönchengladbach 3-1
Dortmund–Hertha 2-2
Hannover–Augsburg 1-2
Mainz–Bayern München 1-2
Fortuna Düsseldorf–Wolfsburg 0-3
Hoffenheim–Stuttgart 4-0
Nürnberg–Frankfurt 1-1
RB Leipzig–Schalke 0-0
Werder Bremen–Bayer Leverkusen 2-6

Serie A, 10. forduló

Atalanta–Parma 3-0
Empoli–Juventus 1-2
Torino–Fiorentina 1-1
Sassuolo–Bologna 2-2
Cagliari–Chievo 2-1
Genoa–Udinese 2-2
SPAL–Frosinone 0-3
AC Milan–Sampdoria 3-2
Napoli–AS Roma 1-1
Lazio–Inter 0-3

 

összefoglalótopligákfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális