2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Nem gyógyult meg a háta, kihagyja a szingapúri vb-t Simona Halep

Lelátó utolsó frissítés: 14:15 GMT +2, 2018. október 18.

A világelső hiányában szervezik meg október 21–28. között a szingapúri WTA-világbajnokságot, Simona Halep csütörtökön bejelentette, hogy sérülése miatt kihagyja a rangos ázsiai eseményt.


Embed from Getty Images

A román teniszező zsinórban az ötödik alkalommal kvalifikált az év végi vb-re, amelynek 2014 óta Szingapúr ad otthont. A délkelet-ázsiai törpeállamban idén rendezik meg utoljára a világbajnokságot, jövőtől a kínai Sencsen lesz a házigazda város.

Simona Halepet október elején porckorongsérvvel diagnosztizálták. Hátfájdalmai először a Wuhan Openen jelentkeztek, a kínai torna második fordulójában 6:0, 7:5 arányban kikapott a szlovák Dominika Cibulkovától, de a mérkőzés során többször is ápolásra szorult. Ezt követően Halep elindult a pekingi China Openen, ahol a nyitókörben fél óra alatt szetthátrányba került a selejtezőből érkező Ons Jabeur (Tunézia) ellen, a második játszmát már nem vállalta, feladta a meccset.

A későbbi MRI-vizsgálat kimutatta, hogy gerincsérve van, így visszalépett a héten zajló moszkvai Kreml Kupától, csütörtökön pedig eldőlt: nem vesz részt a szingapúri világbajnokságon sem.

„Miután többször is beszéltem a csapatommal és az orvosokkal, sajnos azt a döntést kellett meghoznom, hogy visszalépek a szingapúri WTA-világbajnokságtól. Szenzációs évem volt és szerettem volna egy magas színvonalú teljesítménnyel zárni 2018-at, de sajnos a hátam nem gyógyult olyan ütemben, ahogy vártuk, és a hosszútávú egészségemet az első helyre kell helyeznem.

Szomorú vagyok, amiért nem vehetek részt az ötödik, egyben utolsó szingapúri vb-n, de biztos vagyok benne, hogy jól döntöttem, és mindent meg fogok tenni, hogy visszatérhessek és jövőre újra kiharcoljam a helyem a WTA-döntőkre. Szingapúr egy különleges város, biztos vagyok benne, hogy a lányok jövő héten fantasztikus teniszt fognak nyújtani a rajongóknak” – írta közösségi oldalán Halep.

A román játékos helyét a világranglistán tizedik Kiki Bertens veszi át, a holland teniszező mellett Angelique Kerber, Oszaka Naomi, Petra Kvitova, Caroline Wozniacki, Sloane Stephens, Elina Szvitolina és Karolina Pliskova alkotja a nyolcfős szingapúri mezőnyt. Bármi is történjen a világbajnokságon, Simona Halep év végi világelsősége garantált, a második helyezett Wozniacki hátránya 960 pont, míg Kerber 2021 pontra áll az éllovastól.

Halep idén megnyerte pályafutása első Grand Slam-trófeáját a Roland Garroson, ugyanakkor Sencsenben és Montreálban sem talált legyőzőre, míg az Australian Openen, Rómában és Cincinattiben a döntőben maradt alul. A 27 éves konstancai teniszezőt a WTA Az év játékosa díjra jelölte, akárcsak Kerbert, Kvitovát, Oszakát és Wozniackit.    

 

sérülésSimona HalepWTAtenisz
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális