2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Edzőt cserélt a CSM Bucuresti, Djukics váltotta Johanssont

Lelátó utolsó frissítés: 16:13 GMT +2, 2018. október 18.

Már nem Magnus Johansson a CSM București női kézilabdacsapatának vezetőedzője, a 48 éves svéd szakembert szerdán menesztették. A bukaresti klub csütörtökön be is jelentette az új trénert, aki nem más, mint a Székelyudvarhelyi KC és Pick Szeged volt mestere, a szerb Dragan Djukics.


Elfogyott a türelem Johansonnal szemben - fotó: lead.ro

A nemzeti liga címvédője két hete ötgólos sikerrel mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, Cristina Neaguék Bukarestben 36:31-re győzték le az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát. A második fordulóban viszont 30:28 arányban kikaptak Németországban a Bundesliga ezüstérmesétől, a SG BBM Bietigheim együttesétől.

A Virágok Ligája nevet viselő hazai pontvadászatban a CSM București mindössze a harmadik helyet foglalja el öt forduló után. Legutóbb a SCM Râmnicu Vâlcea bizonyult jobbnak a bukaresti csapatnál, Florentin Pera lányai 22:19-es diadalt arattak a bajnok otthonában. Az eredmény annak ellenére is óriási meglepetésnek számított, hogy az augusztusi szuperkupa-mérkőzésen a SCM hosszabbítás után leküzdötte a CSM-t.

A fővárosi csapatot – amely a bajnokságban legutóbb öt éve veszített hazai pályán – jelenleg a Szeben megyei CS Măgura Cișnădie (Nagydisznód) is megelőzi a tabellán, a ligát a SCM Râmnicu Vâlcea vezeti hat mérkőzés után 18 ponttal.

„Miután kielemeztük és kiértékeltük női kézilabdacsapatunk legutóbbi eredményeit a Bajnokok Ligájában és a hazai sorozatokban, a CSM București Magnus Johansson edzővel közösen úgy döntött, megszakítja az együttműködést. Az új vezetőedző kinevezéséig a csapat irányítását a jelenlegi másodededző, Adrian Vasile, illetve a kapusedző, Mihaela Ciobanu veszi át” – olvasható a klub honlapján.

Pár napja Gabriela Szabó, a bukaresti sportegyesület első számú vezetője a következőket posztolta a Facebook-oldalán, miután a női kézilabdacsapat vereséget szenvedett a Bietigheim vendégeként:

„Tudom, hogy a sportban veszítesz vagy nyersz. Úgy tűnik, nem jó a hozzáállásunk, nem vagyunk bátrak, nem akarunk eléggé. Sok értékes játékos van a csapatunkban, de őszintén szólva ez nem elég. Mint egykori versenysportoló úgy gondolom, következő lépésként olyan edzői stábot kell hoznunk a csapathoz, amely felemelkedik a klub szintjéhez és célkitűzéseihez. Azt mondtam, folytonosságra, stabilitásra van szükség, de azt hiszem, a klub érdeke most mindennél fontosabb. Csalódott vagyok. A következő napokban várom a megoldást a szakosztály vezetőitől” – írta az egykori olimpiai- és világbajnok atléta.

A CSM București a női kézilabda Bajnokok Ligája D-csoportjának harmadik fordulójában, október 20-án (szombaton) a norvég Vipers Kristiansand vendége lesz. A Virágok Ligájában jövő szerdán az utolsó helyezett CSM Romannal játszanak Neaguék, szintén idegenben.

Frissítés: Dragan Djukics az új edző

Magnus Johansson utódja Dragan Djukics lett a CSM București-nél. Az 56 éve szerb edző az elmúlt idényben az időközben megszűnt Székelyudvarhelyi Kézilabda Clubnál tevékenykedett, ezt megelőzően edzette a Pick Szegedet, a HC Vardart, a Maccabi Tel Avivot, illetve a szövetségi kapitányi tisztséget is betöltötte a montenegrói, az izraeli, a brit, a svájci, a macedón, valamint a jordániai férfi válogatottnál. Női csapata eddig csak egy volt, az 1997/98-as szezonban a szerb ZRK Napredak Krusevac gárdáját készítette fel.

„A CSM București-tel való együttműködés egy kihívás számomra. Szeretném megosztani a tapasztalatomat a lányokkal és szeretném visszaadni nekik a kézilabdázás örömét. Nem félek az eredménykényszer okozta nyomástól. Minden edző célja az, hogy az összes mérkőzést megnyerje. Fontos dolgokat szeretnék megvalósítani a klubnál, de most nem a szavak, hanem a tettek ideje van” – köszönte be Dragan Djukics.

Új kihívás előtt áll Dragan Djukics - fotó: csmbucuresti.ro

kézilabdaCSM BucureștiedzőváltásDragan Djukics
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális