2019. július 16. keddValter

Hosszabbításos GyHK-siker a székely hokirangadón

Darvas Attila utolsó frissítés: 17:31 GMT +2, 2018. október 09.

A speciális egységek csatájáról szólt a Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói HK jégkorongmérkőzés, amely az Erste Ligába és a román bajnokságba is beleszámított. Az előnyeivel jól sáfárkodó, míg a hátrányait remekül megoldó vendégalakulat a hosszabbításban döntötte a maga javára a meccset.


A hétfő esti mérkőzésből alig telt el fél perc, amikor a vendégek kettő az egyben fordultak le Onodi Ottó kapujára, de Roman Tománek löketét a csíki kapus bravúrral védte. Ezt követően a Sportklub percei következtek, kevés sikerrel, bár Becze Tihamér a tizedik percben hatalmas ziccert hagyott ki.

fotók: Gábos Albin

A 15. perc viszont változást hozott. Előbb Becze, majd kevés időre rá Vitalij Sulakov és Andrej Taratuhin is kiült a büntetőpadra. Az így adódó első kettős fórt pedig Tománek váltotta gólra, míg a másodikat a hazaiak kivédekezték. Egyenlő létszám mellett pedig Barabás László lövésénél kellett résen lennie Onodinak.

A második harmad elején maradt a hullámzó játék, sok technikai hibával, hogy a 26. percben Péter Zsolt kettőre növelje a vendég előnyt, emberhátrányban. Az újabb gól után maradt a korábban megszokott kép a pályán. A Sportklub közel járt a szépítéshez, de Beczének csak nem akart összejönni a gól.

Ami késett nem múlott. A harmad hajrájához közeledve előbb Bíró Tamás kotort be egy emberelőnyt, majd alig egy percre rá Részegh Tamás egalizált egy remek sakk-mattra játszott akció végén.

Az utolsó felvonásban minden kezdődhetett elölről. A Sportklub pedig meg is szerezte a vezetést, miután Becze lőtte a ketrecbe Radim Valchar keresztpasszát. A gól nem törte meg a vendégeket, akik előbb Ferenc-Csibi Róbert révén egy kapuvasat értek el, hogy majd kettős emberelőnyből egyenlítsenek. Ezt követően a kék-fehérek több alkalommal is megkapták az esélyt a kettős előnyre, de nem éltek velük.

Jöhetett a hosszabbítás, amely sokáig eseménytelenül zajlott, aztán az utolsó percben egy kontra végén Makszim Vesutkin megszerezte a győztes találatot a piros-fehéreknek.

Eredmény:

Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói Hoki Klub 3–4 (0:1, 2:1, 1:1, 0:1) – hosszabbítás után
gól: Bíró Tamás (39., emberelőny), Részegh Tamás (40.), Becze Tihamér (47., emberelőny), illetve Roman Tománek (16., kettős emberelőny), Péter Zsolt (26., emberhátrány), Maszkim Vesutkin (50., kettős emberelőny 65.)
kapura lövések 35–27
kiállítások: 14, ill. 22 perc

Mestermérleg 

Leo Gudas, Sportklub: Nem voltunk elég fegyelmezettek és ez rengeteg energiánkat elvitte, ebből kifolyólag sok lehetőséget hagytunk az ellenfélnek. Ezen, illetve az előnyös játékunkon változtatnunk kell, ellenkező esetben sok jóra nem számíthatunk. 

Vitalij Donika, GyHK: A körítés, amelyet a szurkolók csinálnak itt Csíkszeredában az nagyszerű és ehhez párosul egy jó hazai csapat is. Ezért különösen örvendek, hogy nyerni tudtunk, egy nagyon fontos meccsen. Az első perctől az utolsóig keményen küzdöttünk. Nagyon sok időt töltöttünk emberhátrányban, de ezt kitűnően oldottuk meg, önfeláldozóan játszottunk és a kapusteljesítmény is remek volt.

Erste LigajégkorongGyergyói Hoki KlubCsíkszeredai Sportklub
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális