2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Ilyen is van: otthon veszített a Sepsi OSK (fotógalériával)

Lelátó utolsó frissítés: 12:52 GMT +2, 2018. október 08.

Elszenvedte első vereségét az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokság aktuális idényében a Sepsi OSK. A háromszéki csapat a tizenegyedik forduló vasárnapi játéknapján 2–1-re kikapott a Medgyesi Gaz Metan együttesétől.


Az erdélyi alakulatok pár hónapja még az alsóházban küzdöttek a kiesés elkerüléséért, most pedig kiemelt meccset vívtak egymás ellen. Az Astra Giurgiu–Kolozsvári CFR mérkőzés mellett a Sepsi OSK–Medgyesi Gaz Metan találkozó volt a 11. forduló tabella szerinti rangadója. Eugen Neagoe csapata az ötödik helyről kezdte a fordulót, 16 ponttal, míg a Mihai Teja vezényelte medgyesiek 17 egységgel a negyedik pozíciót foglalták el.

„Hat meccset játszottunk le veretlenül, szeretném, ha ezen az úton haladnánk tovább. Azt hiszem, megérdemeljük, hogy az első hat között legyünk, ahogy azt most a tabella is mutatja. Akár előrébb is lehetnénk, ha nem veszítünk el néhány pontot túlságosan könnyedén” – nyilatkozta a Medgyes elleni mérkőzés előtt Neagoe, aki elismerően beszélt az ellenfélről és figyelmeztette a játékosait, hogy nehéz meccsre számítsanak.


fotók: Pál Árpád

Az 51 éves vezetőedző igazat beszélt, a Gaz Metan győzni, pontokért érkezett Sepsiszentgyörgyre. Az első félórában a Sepsi OSK nem igazán találta a ritmusát, a 16. percben ráadásul Fülöp Istvánt is le kellett cserélni sérülés miatt, a székely válogatott középpályást a ghánai Joseph Mensah váltotta. És ha már afrikai légiósok, a vendégek guineai játékosa, Boubacar Fofana nagyon közel járt a gólszerzéshez a 22. percben, amikor is távoli lökete a keresztlécnek vágódott.

A játék képével ellentétesen a vezetést a Sepsi szerezte meg: Tandia és Mensah összjátéka után utóbbi adta be laposan a labdát, és a támadást Hamed kapáslövése zárta, a szalontai labdarúgó gólja felrobbantotta a stadiont (1–0). A Szeben megyei csapat még a félidő előtt egyenlített, Jovanovic követett el szabálytalanságot Olaruval szemben, a szabadrúgásból bekanyarított labdát a középhátvéd Cristea fejelte a kapuba (1–1).

A második félidőben a Medgyes alakított ki valamivel több lehetőséget, az 51. percben Fortes kiszorított helyzetből az oldalhálót talált el, majd a portugál középcsatár ziccerbe került, de Niczuly menteni tudott. A hajrában Vaşvari óriási helyzetet puskázott el, Florin Ştefan visszatett labdájába tette bele rosszul a lábát. Pillanatokkal később már a hazaiak kapujából kellett kivenni a játékszert: Marius Constantin a saját térfeléről indulva vágtázott egy nagyot, senki nem tudta megállítani a Gaz Metan kapitányát, majd Yazalde beadását Caiado váltotta gólra (1–2).

A hosszabbításban már nem volt egyenlítési lehetősége a székely csapatnak, amely elszenvedte első hazai vereségét ebben a szezonban.

Vasárnap további két mérkőzést rendeztek a Liga 1-ben, a Dunărea Călăraşi és az FC Voluntari kétgólos döntetlent játszott, míg a listavezető FCSB házigazdaként, a voluntari-i stadionban hatalmas meglepetésre kikapott 1–0-ra a Concordia Chiajnától. Hétfőn este az FC Botoşani–Dinamo meccsel zárul a forduló.

Liga 1, alapszakasz, 11. forduló

Vasárnapi játéknap

Sepsi OSK–Medgyesi Gaz Metan 1–2 (1–1)
Sepsiszentgyörgyi stadion, játékvezető: Radu Petrescu
gól: Hamed (31.) / Cristea (38.), Caiado (89)
sárga lap: Mensah (85.) / Fortes (57.), Fernandes (75.), Olaru (84.)

Sepsi: Niczuly Roland – Gabriel Moura, Ousmane Viera, Igor Jovanovic, Daisuke Sato – Stefan Velev, Gabriel Vaşvari – Ibrahima Tandia, Fülöp István (Joseph Mensah 16.), Yasin Hamed (Florin Ştefan 61.) – Marko Szimonovszki (Aliakszandr Karnickij 77.). Vezetőedző: Eugen Neagoe.

Medgyes: Răzvan Pleşca – Valentin Creţu, Iulian Cristea, Marius Constantin, Răzvan Trif (Sorin Buşu 65.) – Boubacar Fofana, Luís Aurélio – Ely Fernandes, Darius Olaru, David Caiado (Nasser Chamed 89.) – Carlos Fortes (Yazalde 79.). Vezetőedző: Mihai Teja.

Dunărea Călăraşi–FC Voluntari 1–1 (1–0)
gól: Ndiaye Mediop (35.) / Ricardinho (80.)

FCSB–Concordia Chiajna 0–1 (0–0)
gól: Paul Batin (60.)

Korábbi eredmények

Astra Giurgiu–Kolozsvári CFR 1–2 (0–1)
gól: Jacques Zoua (89.) / George Ţucudean (45.), Thierry Moutinho (55.)

Universitatea Craiova–FC Hermannstadt 1–1 (1–1)
gól: Elvir Koljic (45., büntetőből) / Ștefan Blănaru (7.)
kiállítva: Lucian Dumitru (88., Hermannstadt)

CSM Poli Iași–FC Viitorul 1–2 (1–2)
gól: Andrei Cristea (42., büntetőből) / Ianis Hagi (20., 45., utóbbit büntetőből)

Hétfőn

21.00 FC Botoşani–Dinamo

forrás: lpf.ro

Medgyesi Gaz MetanSepsi OSKLiga 1futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális