2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Tökéletes hetet zártak az olasz csapatok a BL-ben

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 15:56 GMT +2, 2018. október 04.

A Juventus és az AS Roma keddi sikere után szerdán a Napoli és az Inter is győzni tudott az UEFA Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A torinói és a milánói csapat mellett a Borussia Dortmund, az Atlético Madrid és az FC Barcelona szintén hat ponttal áll csoportjában.


Kiválóan teljesítettek a Serie A képviselői a Bajnokok Ligája új szezonjának második játékhetén, a négy gárda a maximálisan megszerezhető 12 pontot gyűjtötte be. A La Liga és a Bundesliga egyaránt hét, míg a Premier League csapatai mindössze négy pontot tudtak szerezni együttvéve. A keddi játéknap eseményeiről itt számoltunk be, most jöjjön a szerdai meccsek összefoglalója.

A sorsolás után a Napolit, a Liverpoolt, a PSG-t és a Crvena zvezdát felvonultató C-csoport az egyik legkiegyensúlyozottabbnak ígérkezett. Persze nem a belgrádi Vörös Csillag miatt, a szerb bajnok nagyon kilóg a sorból, bár az első fordulóban Vladan Milojevics játékosai sok mindenkit megleptek azzal, hogy saját közönségük előtt feltartóztatták Carlo Ancelotti kékjeit (0–0).

A szerbeknek másodjára nem sikerült a bravúr, a PSG az első körben 3–2-re kikapott az Anfielden, most azonban ráborította a pályát a Csillagra: Neymar Lionel Messi, Paulo Dybala és Edin Dzeko nyomán a 18/19-es BL-szezon negyedik mesterhármasát mutatta be, lőtt egy tetszetős szabadrúgásgólt is, ugyanakkor Cavani, Di María és Mbappé is betalált a szerbek kapujába, míg a vendégek szépítő gólját a korábbi német válogatott Marko Marin szerezte.

fotók: UEFA Champions League - Facebook

A Napoli–Liverpool rangadótól sokat vártunk, de csalódnunk kellett. Jürgen Klopp fiaira nem igazán lehetett ráismerni, a Premier League-ben veretlen vörösök túlzottan defenzíven játszottak a San Paolo Stadionban. A Poolnak egyetlen kapura tartó lövése sem volt a nápolyi csúcsmeccsen, a hazaiaknak pedig akadt egy-két jó gólszerzési lehetőségük. A slusszpoént a végére tartogatta az olasz ezüstérmes, Lorenzo Insigne a 90. percben szerezte a győztes gólt, az asszisztot José Callejón adta. 1–0-s sikerével a Napoli élre állt a csoportban, a Liverpool és a PSG hátránya minimális, ebből még bármi lehet.

Rangadót rendeztek a Wembleyben is, a legendás londoni stadionban a Tottenham a Barcelonát fogadta. Mauricio Pochettino, a Spurs argentin menedzsere többek között nem számíthatott Eriksen, Dele Alli, Vertonghen, Moussa Dembélé, vagy Serge Aurier játékára sem, a katalánoknál pedig csak az eltiltott Umtiti és a sérült Sergi Roberto hiányzott. Ahogy arra számítani lehetett, a londoniak helyenként improvizált csapata nem tudta felvenni a versenyt a La Liga címvédőjével. Lloris hibáját kihasználva, Coutinho már a második percben vezetést szerzett a gránátvörös-kékeknek, majd Rakitic rakétájával már kettővel ment a Barca az első félidő közepén. A szünet után Harry Kane faragott a hátrányból, de Messi visszaállította a kétgólos különbséget. Lamela lövésével ismét felzárkóztak a házigazdák, az utolsó szó viszont Messié volt, az argentin tízes a 90. percben megszerezte ötödik BL-gólját ebben az idényben.

A csoport másik összecsapásán az Inter hátrányból fordítva nyert az eindhoveni PSV-stadionban. Samir Handanovic, a milánóiak szlovén kapusa a 27. percben egyszerű néző volt a dominikai-holland Pablo Rosario védhetetlen bombájánál, amely a jobb felsőben kötött ki. A vendégek kevéssel a szünet előtt egyenlítettek, Radja Nainggolan révén, aztán a második félidőben a fekete-kékek házi gólkirálya, Mauro Icardi lőtte a három pontot érő találatot. Az Inter a Barcához hasonlóan hibátlanul rajtolt a BL-ben, a folytatásban kétszer egymás után mérkőznek meg a csoportelsőségre pályázó riválisok, előbb Barcelonában (október 24-én), majd Milánóban (november 6-án).

Az A-csoportban is elég egyértelmű eddig a helyzet. A Bundesligában éllovas Borussia Dortmund gól nélküli első félidőt követően simán nyert szerdán az AS Monaco ellen. A Westfalenstadionban a dán ifiválogatott Jacob Bruun Larsen kezdte a gólgyártást. A Dortmund 1–0-s állásnál tizenegyest hibázott, Paco Alcácer lövése a keresztlécről kifele vágódott, ám a Barcelonától kölcsönözött csatár három perccel később kijavította a hibáját és megduplázta a BvB előnyét. A 3–0-s végeredményt pedig Marco Reus állította be egy ráadásban lőtt góllal.

Követve a Dortmund példáját az Atlético Madrid is kipipálta második győzelmét az A jelű négyesben. Az elmúlt szezonban már a csoportkörben elvérzett Atléti labdarúgói ezúttal semmit nem bíznak a véletlenre, Griezmannéknak ugyanakor plusz motivációt jelent, hogy a jövő júniusi döntőt otthonukban, az Estadio Wanda Metropolitánóban rendezik. A francia válogatottal világbajnok támadó szerdán mindhárom gólban benne volt, amit a Club Brugge ellen lőttek, kétszer befejezőként, egyszer pedig előkészítőként. A középpályás Arnaut Groeneveld Danjuma bombagólja nem ért pontot szerdán a Club Brugge-nek.

A végére hagytuk a D-csoportot, ahol a második fordulóban csak két gólt jegyeztek. A Bundesligában látványosan szenvedő Schalke idegenben győzte le a Lokomotivot – sokáig volt 0:0 az állás, a német együttes az amerikai Weston McKennie fejesével diadalmaskodott a moszkvai vasutasok pályáján. Az FC Porto–Galatasaray összecsapást a Sárkányok Maliból származó középcsatára, Moussa Marega döntötte el. A Porto és a Schalke egyformán négy ponttal áll, a Galatasaray három egységgel a harmadik, a Lokomotiv pedig két vereségénél tart.      

A Bajnokok Ligája három hét múlva, október 23-án és másnap folytatódik.

UEFA Bajnokok Ligája, csoportkör, második forduló

Szerdai eredmények

A-csoport

Atlético Madrid–Club Brugge 3–1 (1–1)
gól: Antoine Griezmann (28., 67.), Koke (90+4.) / Arnaut Groeneveld Danjuma (39.)

Borussia Dortmund–AS Monaco 3–0 (0–0)
gól: Jacob Bruun Larsen (51.), Paco Alcácer (72.), Marco Reus (90+2.)

1. Dortmund 6 pont (4:0), 2. Atlético 6 p. (5:2), 3. Brugge 0 p. (1:4), 4 Monaco 0 p. (1:5)

B-csoport

Tottenham Hotspur–FC Barcelona 2–4 (0–2)
gól: Harry Kane (52.), Erik Lamela (66.) / Philippe Coutinho (2.), Ivan Rakitic (28.), Lionel Messi (56., 90.)

PSV Eindhoven–Internazionale Milano 1–2 (1–1)
gól: Pablo Rosario (27.) / Radja Nainggolan (44.), Mauro Icardi (60.)

1. Barca 6 pont (8:2), 2. Inter 6 p. (4:2), 3. PSV 0 p. (1:6), 4. Tottenham 0p. (3:6)

C-csoport

SSC Napoli–Liverpool FC 1–0 (0–0)
gól: Lorenzo Insigne (90.)

Paris Saint-Germain–FK Crvena zvezda 6–1 (4–0)
gól: Neymar (20., 22., 81.), Edinson Cavani (37.), Ángel Di María (42.), Kylian Mbappé (70.) / Marko Marin (74.)

1. Napoli 4 pont (1:0), 2. Liverpool 3 p. (3:3), 3. PSG 3 p. (8:4), 4. Crvena zvezda 1 p. (1:6)

D-csoport

Lokomotiv Moszkva–Schalke 04 0–1 (0–1)
gól: Weston McKennie (88.)

FC Porto–Galatasaray SK 1–0 (1–0)
gól: Moussa Marega (49.)          

1. Porto 4 pont (2:1), 2. Schalke 4 p. (2:1), 3. Galatasaray 3 p. (3:1), 4. Lokomotiv 0 p. (0:4)         

összefoglalóUEFA Bajnokok Ligájafutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális